Bewoonster niet verbaasd over ongeluk: 'Hier wordt knoerthard gereden'

11 februari 2023 om 13:31 • Aangepast 21 februari 2023 om 02:00
nl
Een bewoonster van de Trentsedijk in Zeeland kijkt niet op van de dodelijke aanrijding waarbij vrijdagmiddag een 16-jarig meisje op een scooter om het leven kwam. "Er wordt hier soms knoerthard gereden", vertelt ze op de dag na de aanrijding.

"Mijn dochter kwam vrijdagmiddag rennend thuis na een speelafspraakje en zei dat er hier een ernstig ongeluk was gebeurd", herinnert ze zich. Vervolgens rende ze naar de plaats van de aanrijding.

Daar werd geroepen of iemand een AED in de buurt wist te vinden. "Toen ben ik die gaan halen bij de basisschool in 't Oventje. Maar toen we daarmee terugkwamen, had iemand anders er al één. Ze waren echt heel snel al aan het reanimeren."

"De scooter lag bijna dertig meter bij het meisje vandaan."

Maar ondanks de massale inzet van hulpverleners was het meisje niet meer te redden.

Volgens de bewoonster moet het heel hard zijn gegaan. "De scooter van het meisje was namelijk heel ver doorgegleden. Die lag bijna dertig meter bij haar vandaan. Het was heel heftig, het laat me ook vandaag niet los. Ik heb er buikpijn van, ik heb er hoofdpijn van. Het is gewoon vreselijk. Voor de buurman is het ook heel erg. Het gebeurde pal voor zijn huis, ga er maar aan staan..."

"Er gebeuren hier best vaak ongelukken, maar niet met dodelijke afloop..."

Die buurman is Harm. Hij noemt het ongeluk 'tragisch'. "Ik zag een hele hoop hulpdiensten", blikt hij terug. "Er gebeuren hier best vaak ongelukken, maar niet met dodelijke afloop. Wel heb ik een tijdje terug een auto tegen mijn huis gehad."

Volgens hem stonden er ooit stopborden bij de kruising van de Trentsedijk met de Verbindingsweg waar de aanrijding plaatsvond, maar zijn die weggehaald. "Ze hebben hier nu een drempel neergelegd, maar die doet niks."

Hoe de aanrijding vrijdagmiddag kon plaatsvinden, wordt onderzocht. De betrokken automobilist zou mogelijk slingerend hebben gereden. Of dit klopt, weet de bewoonster niet. "Maar er wordt op deze weg wel soms knoerthard gereden."

Het ongeluk gebeurde op de kruising van de Trentsedijk met de Verbindingsweg in Zeeland (foto: Raymond Merkx).
Het ongeluk gebeurde op de kruising van de Trentsedijk met de Verbindingsweg in Zeeland (foto: Raymond Merkx).

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!