PSV na prachtig eerbetoon met grote cijfers langs FC Groningen

11 februari 2023 om 21:53 • Aangepast 21 februari 2023 om 02:04
PSV heeft zaterdagavond met speels gemak gewonnen van FC Groningen. Na 90 minuten stond er een 6-0 eindstand op het scorebord. Een bijzonder feitje bij de overwinning van de thuisploeg was dat er zes verschillende doelpuntenmakers waren.
Profielfoto van Yannick Wezenbeek

Na twaalf minuten kon het hoogtepunt van de wedstrijd al genoteerd worden. Dat hoogtepunt was alleen niet te zien op het veld, maar op de tribunes. Een mooie steunbetuiging aan de zieke woordvoerder van PSV Thijs Slegers. Met lampjes, applaus en een spandoek werd hem een hart onder de riem gestoken.

Daarna was het zaak voor PSV om vertrouwen te tanken richting het tweeluik met Sevilla voor de Europa League. Er komen voor de Eindhovenaren belangrijke weken aan waarin het strijdt op drie verschillende fronten.

Na een halfuur was het Luuk de Jong die een voorzet van Xavi Simons verzilverde. Al snel in de tweede helft was het de aangever die de 2-0 op het scorebord zette. Een prachtige krul in de bovenhoek zorgde voor een zorgeloze avond voor de thuisploeg.

Zes verschillende doelpuntenmakers
Jarrad Branthwaite schudde het Philips Stadion twintig minuten voor tijd wakker. Zijn kopbal ging binnenkant paal in het doel: 3-0. Even daarvoor leek FC Groningen verrassend terug in de wedstrijd te komen. Maar door een domme schwalbe werd een levensgrote kans verprutst. Na de 3-0 was PSV los en scoorde het nog drie keer. Johan Bakayoko, Fabio Silva en Guus Til bepaalden de eindstand op 6-0

Door de ruime zege stijgt PSV naar een voorlopige derde plek. Komende week reizen de Eindhovenaren af naar Sevilla voor de eerste wedstrijd tegen de Spanjaarden. Dat doen ze in de wetenschap dat er nog deze maand ook een bekerduel met ADO Den Haag bij is gekomen.

Terugkeer Dick Advocaat
De loting voor de kwartfinale van het toernooi om de KNVB Beker, later deze zaterdagavond, leverde voor PSV namelijk een thuiswedstrijd op tegen de huidige nummer dertien van de Keuken Kampioen Divisie. Het betekent een terugkeer van Dick Advocaat in het Philips Stadion. De voormalig trainer van PSV is sinds enige maanden hoofdcoach van ADO.