Dit weer kun je verwachten met carnaval

12 februari 2023 om 11:26 • Aangepast 21 februari 2023 om 02:01
nl
Moeten de carnavalsvierders paraplu's en regenponcho's meenemen of zich extra warm aankleden? Volgens Roosmarijn Knol van Weerplaza krijgen we een relatief warme carnaval met alleen eind deze week en zaterdag kans op een spatje regen vanuit het westen. De temperatuur schommelt overdag rond de 10 graden en de wind is matig.
Profielfoto van Femke de Jong
Geschreven door

"Carnavalsmaandag en -dinsdag worden wat weer betreft de beste dagen", zegt de weervrouw. "Dan laat de zon zich het vaakst zien en dan kan temperatuur in het zonnetje zomaar nog een paar graden stijgen."

Donderdag tot zondag waait er nog een matige wind, vanaf maandag neemt die in kracht af. Al deze voorspellingen zijn wel onder voorbehoud, niks zo veranderlijk als het weer", voegt Roosmarijn er nog snel aan toe.

Relatief warm
Het vooruitzicht is een stuk gunstiger dan drie jaar geleden toen overal optochten werden afgelast vanwege het stormachtige weer.

Ook in de nacht is het relatief warm. Door de bewolking gaat het zeker niet vriezen en blijft het zo'n 5 tot 7 graden.

De vooruitzichten voor carnaval zijn dus gunstig. De laatste carnavalsdagen lijken vooralsnog de mooiste te worden, als het over het weer gaat.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!