Video

Cato (6) wilde katten helpen in Turkije maar dat vindt moeder te gevaarlijk

12 februari 2023 om 12:41 • Aangepast 21 februari 2023 om 02:00
nl
De 6-jarige Cato Keijser uit Eindhoven zag op het Jeugdjournaal de beelden van ingestorte gebouwen in Turkije en wilde er meteen naartoe om te gaan helpen. "Ik heb zelf een kat en wilde daar alle katten gaan redden die onder het puin lagen", vertelt Cato. "Mama vond dat te gevaarlijk, maar ik wilde toch iets doen om te helpen. Toen zei mama dat ik armbandjes kon maken en verkopen."
Profielfoto van Femke de Jong
Geschreven door

Moeder Marlies vertelt dat haar dochter in een filmpje iedereen opriep om te helpen. "Dit filmpje sloeg aan en in een mum van tijd zaten hier 11 kinderen armbandjes te maken. Ze kwamen uit haar hockeyteam en uit haar klas. Een vriendin die eigenlijk ergens zou gaan spelen nam dat speelmaatje mee om hier kraaltjes te rijgen. Het was een enorme gezellige bedrijvigheid hier in huis."

"Ik ga maandag in de klas vertellen over mijn hulpactie."

Uiteindelijk werden er 77 armbandjes gemaakt en trokken de meisjes de buurt in om ze te verkopen. Ieder armbandje kostte 5 euro, maar meer was altijd welkom.

"De meiden kregen veel positieve reacties van buurtgenoten en haalden uiteindelijk 300 euro op. En dat had nog meer kunnen zijn want toen het donker was, wilde ik iedereen weer veilig thuis hebben", vertelt moeder Marlies toch wat bezorgd. Cato's vader heeft het bedrag verdubbeld. Nu gaat er 600 euro naar giro555.

Wachten op privacy instellingen...

Sommige buurtbewoners telden 20 euro voor een armbandje neer. Cato was zelf trots op het carnavalsarmbandje dat ze verkocht voor 10 euro. "Ik ga dit maandag in de klas vertellen. Ik denk dat de juf heel trots zal zijn. Als andere kinderen ook willen helpen, weten ze wat ze moeten doen. "

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!