Video

Met kettingslot inslaan op huis en auto's: daders herkenbaar in beeld

13 februari 2023 om 18:35 • Aangepast 22 februari 2023 om 02:01
nl
Beelden van twee jonge mannen die vorig jaar een huis en meerdere auto's vernielden in Etten-Leur, zijn door de politie openbaar gemaakt. Gewapend met ijzeren staven en kettingsloten gingen de twee tekeer. Dat deden ze samen met drie andere mannen. Twee van hen zijn al opgepakt.
Profielfoto van Ista van Galen
Geschreven door

Op 8 augustus vorig jaar sloeg de groep toe. Camera's in de buurt legden alles vast. Te zien is dat op klaarlichte dag vijf jonge mannen naar een huis aan de Dasseburcht rennen. Met ijzeren staven en kettingsloten rammen ze in op het huis. Ze schreeuwen en joelen en gooien meerdere stenen door het raam. Het gezin zit op dat moment in de achtertuin en is bang dat de daders naar binnen komen, maar dat gebeurt niet.

De groep rent naar een pleintje achter het huis, waar auto's geparkeerd staan. Daar slaan de mannen meerdere auto's aan diggelen. "Het lijkt om mannen te gaan die zich onaantastbaar voelen", aldus de politie. Waarom deze groep de boel vernielde, weet de politie niet.

Onherkenbaar gemaakt
De politie heeft al twee van de daders opgepakt. "Ze houden de kaken stijf op elkaar als het over de anderen gaat", aldus een woordvoerder. De andere drie mannen worden nog gezocht. Van twee van hen zijn nu beelden naar buiten gebracht. Het gaat om mannen van zo'n 25 jaar oud. Omdat de derde verdachte vermoedelijk minderjarig is, is zijn gezicht nog onherkenbaar gemaakt. Hij krijgt een week de tijd om zich te melden, anders is ook zijn gezicht volgende week herkenbaar te zien in opsporingsprogramma Bureau Brabant.

Mensen die meer weten over het motief of denken de daders te herkennen, wordt gevraagd om zich te melden bij de politie.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!