Zingende burgemeesters verrast door succes van hun carnavalskraker

14 februari 2023 om 17:39 • Aangepast 24 februari 2023 om 02:03
nl
“De aanvragen voor boekingen zijn op twee handen niet te tellen, echt ongelofelijk.” Burgemeester Han van Midden van Roosendaal is verrast door het succes van zijn carnavalskraker ‘Kom West’. Vorige week ging het nummer dat hij samen met zijn collega Frank Petter van Bergen op Zoom maakte, bij Omroep Brabant in première.
Profielfoto van Erik Peeters
Geschreven door

Als gelegenheidsduo ‘De Kettinkskes’ maken beide bestuurders in het lied reclame voor West-Brabant. ”Het doel om meer aandacht te krijgen voor onze regio is zeker gelukt”, aldus Frank Petter. “We zijn het Calimero-gevoel echt wel kwijt. Dit is de beste en goedkoopste reclame voor de regio sinds jaren”, vult zijn collega uit Roosendaal aan.

"De positieve reacties voeren de boventoon."

Tijdens carnaval heerst er traditioneel een ludieke strijd tussen Tullepetaonestad en ’t Krabbegat. Dat juist de burgemeesters van Roosendaal en Bergen op Zoom samen optrekken in het carnavalslied, zorgt voor hilarische reacties op social media.

Frank Petter: “Het viel ons op dat de positieve reacties de boventoon voeren. Een van de leukste reacties was die van collega Ruud van de Belt, de burgemeester van de gemeente Steenbergen. Hij stuurde een filmpje vanaf zijn vakantieadres in Miami met op de achtergrond het liedje van de Kettinkskes.”

"Ik heb natuurlijk als domineeszoon heel wat afgezongen."

Ook op straat worden beide ‘zangers’ geregeld aangesproken. “Dat je dit durft. Of; ik wist niet dat je kon zingen”, krijg ik dan te horen. Maar ik heb natuurlijk als domineeszoon heel wat afgezongen”, lacht Han van Midden.

Overigens staat, ondanks de hele reeks aanvragen, een gezamenlijk optreden niet op de agenda. Han van Midden: “Carnaval is het feest van de prins en alle leutige mensen. Die moeten we niet voor de voeten lopen.”

"Over volgend jaar zeg ik niks. Ik blijf graag onvoorspelbaar."

Frank Petter stopt later dit jaar als burgemeester en dus ook als zanger van de Kettinkskes. Han van Midden daarentegen lijkt de smaak te pakken te hebben. “Over volgend jaar zeg ik niks. Ik blijf graag onvoorspelbaar.”

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!