Estefano rent achter gewapende overvaller aan: 'Zou het zo weer doen'

14 februari 2023 om 16:35 • Aangepast 15 maart 2023 om 01:04
nl
Een gewapende man heeft dinsdag een tabakszaak aan de Azalealaan in Helmond overvallen. Hij bedreigde een medewerker en vluchtte zonder buit. Toen Estefano Sangoer (31), medewerker van een naastgelegen winkel, de man zag vluchten, twijfelde hij geen moment. Hij rende achter hem aan in een poging de overvaller te pakken.

Estefano Sangoer werkt in Scooter Centrum Helmond, dat naast de tabakszaak zit. Hij stond rond de middag net buiten toen de overvaller op de vlucht sloeg. "Hij liep recht op me af. Ik voelde dat er iets niet klopte. Hij had een sjaal om en capuchon op, zodat je alleen z'n ogen zag", vertelt Estefano. "Hij had ook zijn hand in z'n zak. Daarom heb ik me rustig gehouden toen hij me kruiste."

"Hem moet je hebben."

Vlak daarna kwam de eigenaresse van de tabakshop naar buiten. Ze riep: 'Hem moet je hebben'. "Toen wist ik meteen dat het foute boel was en ben ik achter hem aangerend." Hij deed het zonder na te denken. "Het gebeurt en je doet iets. Ik vroeg me nog wel even af of hij een wapen zou hebben. Achteraf hoorde ik dat dat ook zo was." Toch heeft Estefano geen spijt van wat hij deed. "Ik zou het gewoon weer doen."

"We konden hem niet meer vinden."

Helaas was zijn achtervolging geen succes. Tijdens het rennen struikelde Estefano en viel hij op de grond. Op dat moment zag hij de Helmondse kickbokser Nieky Holzken toevallig buiten staan. "Ik riep hem, maar hij had z'n teen gebroken dus hij kon ook niet rennen. Ik ben met hem in de auto gesprongen om de dader te zoeken, maar we konden hem niet meer vinden."

De politie is nog steeds op zoek naar de overvaller. Het gaat om een man van ongeveer 18 tot 20 jaar oud. Hij heeft een gezet postuur, is rond de 1,70 meter en draagt een zwarte Nike-jas en zwarte broek. De politie roept op om de man vooral niet zelf te benaderen.

In de video hierboven zie je hoe Estefano de overvaller achtervolgt.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!