Video

Tamara weigerde maandenlang hulp maar ze woont nu niet meer in haar auto

15 februari 2023 om 12:46 • Aangepast 24 februari 2023 om 02:04
nl
Tamara uit Oss, die maandenlang in een auto woonde aan de Spoorlaan in Oss, is maandagavond met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Haar auto en het afval dat ze daarin had verzameld, zijn door de gemeente weggehaald.
Profielfoto van Freek van der Venne
Geschreven door

"Ze is uitgebreid onderzocht, daarna mocht ze het ziekenhuis verlaten", laten BrabantWonen en de gemeente Oss in een gezamenlijke verklaring weten.

Sinds Tamara terechtkwam in een hoog opgelopen burenruzie en een conflict met de woningbouwvereniging, woonde ze sinds afgelopen augustus samen met hondje Pebbles in haar auto. Naar de daklozenopvang, het Verdihuis in Oss, wilde ze niet, omdat Pebbles dan niet mee mocht.

Maar daar is ze nu tóch naartoe gegaan en haar hondje is ook mee. De instanties zaten in hun maag met de situatie rondom de vrouw, omdat ze aangeboden hulp aanvankelijk niet accepteerde. "Ze kreeg en krijgt oplossingen aangeboden. Die kan ze accepteren. Tot die tijd kan ze tijdelijk terecht in het Verdihuis", laten de instanties woensdag weten.

De auto van Tamara, die maanden haar woning was (foto: René van Hoof).
De auto van Tamara, die maanden haar woning was (foto: René van Hoof).

Hulp uit de buurt
Daarmee is een einde gekomen aan haar bivak aan de Spoorlaan in Oss. Daar heeft ze maanden in haar auto gezeten. Na verhalen in de media kreeg Tamara volop hulp aangeboden van mensen uit de buurt. "Ik heb van alles gekregen. Een kruik, dekens, handschoenen en eten", somde ze eerder op.

"Veel mensen stoppen even voor een praatje of komen spullen brengen. Ze vragen wat ze voor me kunnen doen en komen dan later terug. Eten, warm water of een powerbank. Er zijn zelfs brokjes voor Pebbles gebracht."

Reuma en kou
De omstandigheden waarin Tamara verbleef, waren erbarmelijk. Ze heeft reuma en had naar eigen zeggen veel pijn in haar heupen, knieën, enkels en benen. "Ik heb ontzettend veel pijn. Ik kan amper bewegen door de kou en omdat ik geen medicijnen heb. Mijn auto doet het niet, dus ik heb geen vervoer", zei ze er zelf over.

Tamara zelf was woensdag niet bereikbaar voor commentaar.

In december ging Omroep Brabant langs bij Tamara.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!