Carnaval barst los: dit kun je vandaag verwachten bij Omroep Brabant

17 februari 2023 om 09:06 • Aangepast 25 februari 2023 om 02:00
nl
Het is zo ver! Het feest der feesten is ein-de-lijk aanstaande, want met 3 Uurkes Vurraf volgt vrijdag het officiële startschot van het carnavalsfeest. Natuurlijk kun je carnaval dagenlang volgen op de kanalen van Omroep Brabant, maar dit is wat je vandaag kunt verwachten.
Profielfoto van Ron Vorstermans
Geschreven door

Programma:

  • 13.00 tot 15.00 – 2 Uurkes Vurgloeie
  • 15.00 tot 18.00 – 3 Uurkes Vurraf
  • Vanaf 18.00: Dweilradio

2 Uurkes Vurgloeie
Het wordt echter geen koude start voor de bezoekers van het festijn: ze worden vanaf 13.00 uur opgewarmd met 2 Uurkes Vurgloeie. Ook dat programma is op radio en tv te zien en te horen.

Maarten Kortlever en Koen Wijn trekken tijdens ‘2 Uurkes’ alles uit de kast om iedereen de juiste carnavalsstemming te brengen. Ook nemen ze een kijkje achter de schermen bij 3 Uurkes Vurraf en spreken ze tal van carnavalsartiesten.

3 Uurkes Vurraf
Tijdens 3 Uurkes Vurraf treden de allerbeste en meest populaire carnavalsartiesten op. Denk dan aan Lamme Frans, Gebroeders Ko, Lawineboys, Alpenzusjes, Gullie, René Schuurmans, Huub Hangop, Snollebollekes en natuurlijk de winnaar van Kies je Kraker van dit jaar.

3 Uurkes begint om 15.00 uur, vanuit de tent op het Stadhuisplein in Lampegat. Het is te volgen op onze app/site, tv, radio en Facebook.

Dweilradio
Wil je thuis of in de auto genieten van alle carnavalsmuziek? Luister dan vanaf 18.00 uur naar Dweilradio.

Tot en met dinsdag feest
Daar blijft het natuurlijk niet bij. Vanaf de aftrap vrijdagmiddag tot en met dinsdagavond 21 februari is Roeptoetgat (zoals Omroep Brabant tijdens carnaval heet) de laatste carnavalsvierder het licht uitdoet. Want natuurlijk zijn we iedere carnavalsdag van de partij met het Fijnfisjenie Café.

Alle dagen beleef je 24 uur per dag carnaval op de website, in de app, via social media, radio en tv. Onze verslaggevers kom je in heel Brabant tegen bij de leukste feesten, de kleurrijkste optochten en tussen de fervente carnavalsvierders. Fijnfisjenie!

LEES OOK: Bekijk hier het volledige programma van Roeptoetgat

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!