Onderzoek naar ketelbouwer voor drugsproductie: vijf arrestaties

17 februari 2023 om 10:56 • Aangepast 1 maart 2023 om 02:04
nl
De politie heeft afgelopen week vijf mensen opgepakt na een langdurig onderzoek naar een ketelbouwer in Zevenbergen. Die ketels worden gebruikt voor de productie van synthetische drugs. De politie verwacht mogelijk nog meer aanhoudingen.
Profielfoto van Ron Vorstermans
Geschreven door

De politie meldt op dit moment alleen dat het gaat om vijf verdachten uit meerdere gemeenten in West-Brabant. Twee verdachten zitten nu vast. De drie andere verdachten zijn weer vrij, meldt de politie. Ze worden nog wel verdacht.

Groot onderzoek
Volgens de politie startte in maart vorig jaar een groot onderzoek naar mensen en bedrijven die betrokken zijn bij de productie van synthetische drugs. Het gaat onder meer om de productie van hulpmiddelen als ketels, bakken en speciale stoffen. Tijdens het onderzoek bleek dat er in een pand in Zevenbergen ketels gebouwd werden.

In november werden al meerdere huizen doorzocht en werden diverse ketels gevonden. Maanden later, deze week dus, werden daarvoor de vijf verdachten aangehouden. Overigens is dit niet de eerste keer dat er ketelbouwers worden opgepakt. De Tilburgse lasser Mark P. (48) ging vorig jaar voor vijf jaar de cel in voor het maken van stoomketels, koelmachines en lekbakken voor de productie van drugs.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!