Brabantse speurhond vindt na 11 dagen levend slachtoffer onder het puin

17 februari 2023 om 11:29 • Aangepast 28 februari 2023 om 02:00
nl
Vlak voor terugkeer naar Nederland heeft de herder Power van speurhondengroep Signi uit De Rips donderdagnacht een levend slachtoffer gevonden onder het puin in Turkije. Bergers konden daarna aan de slag om het slachtoffer van de aardbeving te bevrijden, meldt De Telegraaf.
Profielfoto van Ron Vorstermans
Geschreven door

Diverse media melden dat elf dagen na de aardbeving in het zuidoosten van Turkije vier mensen levend zijn aangetroffen. Donderdagavond werd onder anderen een 12-jarige jongen gevonden in de provincie Hatay , aldus het Turkse persbureau Anadolu.

Spoedmelding
Later, rond 12 uur ’s nachts, kregen de vrijwilligers van de Signi-groep, die afgelopen zaterdag naar Turkije waren afgereisd, een spoedmelding dat er geluiden waren gehoord bij een ingestort gebouw in het centrum van de stad Hatay.

"Wij zijn gekomen met Power, onze ervaren rot", zegt Esther van Neerbos van Signi Zoekhonden tegen de krant. De kruising Mechelse herder wees een plek aan, wat bevestigd werd door warmteapparatuur. "Via tikgeluiden en gekreun was er contact."

Eerder deze week maakte Signi bekend dat er al dertig lichamen onder het puin vandaan waren gehaald. Daar zijn er de afgelopen dagen nog eens tien bij gekomen.

LEES OOK: Speurhonden van Signi vonden al 40 lichamen onder het puin in Turkije

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!