Video

A58 in richting van Eindhoven hele dag dicht nadat vrachtwagen man doodreed

17 februari 2023 om 14:23 • Aangepast 28 februari 2023 om 02:03
nl
De snelweg A58 (Tilburg-Eindhoven) zal nog de hele avond bij Moergestel afgesloten blijven. Dit meldt Rijkswaterstaat. Dat komt door een dodelijk ongeluk eerder op de middag. Een man van 68 uit België werd toen op de vluchtstrook aangereden door een vrachtwagen en kwam hierbij om het leven. Pas als het politieonderzoek klaar is, kunnen de schoonmaak- en reparatiewerkzaamheden beginnen.
Profielfoto van Hans Janssen
Geschreven door

Volgens de politie stond het slachtoffer bij de aanhanger achter zijn stilstaande auto toen het ongeluk gebeurde. Hij had de wagen op de vluchtstrook geparkeerd. De bestuurder van de vrachtwagen, een 57-jarige man uit Hongarije, heeft hem mogelijk over het hoofd gezien. Hij is door de politie meegenomen en die gaat hem verhoren.

Tegen de vangrail
Nadat de man was aangereden, botste de vrachtwagen tegen de personenauto. Daarna raakte de truck de vangrail en kwam in de berm tot stilstand. De vrachtwagenchauffeur en een vrouw die bij de personenauto stond, raakten niet gewond en zijn behoorlijk geschrokken.

Na het ongeluk werd één rijstrook afgesloten. In afwachting van de traumahelikopter werd al snel besloten de hele weg af te sluiten. Dat gebeurde om twee uur vanaf knooppunt De Baars. Ook andere hulpdiensten waren snel op de plek waar het ongeluk gebeurde.

Saneren en leegzuigen
Het verkeer in de richting van Eindhoven moet dus de hele dag nog rekening houden met een omleiding, over Den Bosch. Eerst moet de vrachtwagen worden geborgen, dan moet de grond worden gesaneerd en vervolgens de sloot worden leeggezogen in verband met diesel die was gelekt. Dit alles zal de hele avond in beslag nemen, zo meldt Rijkswaterstaat.

Het verkeer in de richting van Tilburg wordt omgeleid, om te voorkomen dat de kijkersfile die al ontstaan is, nog langer wordt. Het verkeer wordt geadviseerd via de A2 en A65 om te rijden. Tussen Best en Moergestel stond rond drie uur een file van 12 kilometer wat tot bijna een half uur extra reistijd leidde.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!