Gullie en Lanterfantje trots op winst Kies je Kraker: 'Het is eervol'

18 februari 2023 om 14:03 • Aangepast 1 maart 2023 om 02:04
nl
Apetrots zijn de heren van Gullie en Lanterfantje dat ze Kies Je Kraker hebben gewonnen. "Ik ben al acht jaar bezig", zei Gullie zaterdagochtend in het Omroep Brabant-radioprogramma Weekend. "Maar nu is het eindelijk gelukt. Ik ben supertrots op mezelf, op Lanterfantje en het hele Gullie-team."
Profielfoto van Redactie
Geschreven door
Redactie

Thomas van Groningen vormt samen met Koen Verhoof het dj-duo Lanterfantje. Hij had de winst van Kies Je Kraker niet verwacht. "Er zaten echt pareltjes bij de genomineerden. Ik heb bijna een traantje gelaten toen we wonnen. Het is heel mooi en eervol."

"Ik dacht gelijk: wacht even, dit kan wat worden."

Dat het nummer het goed doet in de kroeg, ontdekten Gullie en Lanterfantje al eerder. Van Groningen: "De eerste keer dat we hem live deden, gingen direct alle handjes in de lucht. Ik dacht toen gelijk: wacht even, dit kan wat worden."

Van Groningen is ook als parlementair verslaggever werkzaam in Den Haag. Dat levert hem deze weken bijzondere gesprekken op. "Vorige week was ik nog bij de ministerraad om de ministers en staatssecretarissen te interviewen", vertelt hij. "Daar zei staatssecretaris Van der Burg, die over asiel gaat, ineens: wat ik nu toch over jou gelezen heb. Dat is dan wel grappig."

"Je mag best een beetje etteren."

De carnavalskraker van Gullie en Lanterfantje deed nog wel even wat stof opwaaien. De maker van het originele nummer Ladada wil het nummer offline hebben. Maar juist de commotie maakte 'Ladders zat' tot een succes. Gullie: "De controverse helpt. Het hoort er ook bij met een carnavalsnummer. Je mag best een beetje etteren."

Carnaval beleef je in Roeptoetgat! Volg alles over carnaval op www.roeptoetgat.nl.

LEES OOK:

'Ladders zat' moest offline, maar won tóch Kies Je Kraker: ‘Commotie helpt'

Winnaar van Kies je Kraker bekendgemaakt: dit is dé carnavalshit van 2023

Carnavalslied 'Ladders Zat' moet offline omdat het over alcohol gaat

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!