Video

Oud-prins Pothuusburg overleden: feest gaat door 'zoals Harrie had gewild'

19 februari 2023 om 12:32 • Aangepast 1 maart 2023 om 02:03
nl
Oud-prins van Pothuusburg Harrie de Greeff is zaterdagavond op de traditionele Graafse avond overleden. Dat laat C.V. Pothuusburg zondag weten. Volgens Peter Linders, lid van carnaval Pothuusburg, kampte de oud-prins met gezondheidsproblemen, maar wilde hij per se carnaval vieren. "Zo'n type was hij."
Profielfoto van Sandra KagieProfielfoto van Janneke Bosch
Geschreven door

De festiviteiten in de carnavalstent aan de Loswal in Grave werden zaterdagavond gestaakt nadat de 67-jarige oud-prins onwel werd en overleed. Rond tien uur werd de ambulance gebeld, maar hulp kwam te laat.

Het is een bijzondere manier om te gaan, realiseert Linders zich. Hij kan er een dag later de schoonheid wel van inzien. "Carnaval is het leven", zo zegt hij. "Als je zo overlijdt, middenin het feest omringd door je vrienden, dat is wel heel bijzonder."

"Dan proost je maar op het leven."

Al is hij natuurlijk geschrokken van het plotselinge verlies van een vriend. "Als je iemand een dag eerder nog hebt gesproken, dan sta je wel even stil bij hoe relatief het allemaal is. En dan proost je maar even op het leven."

Carnaval in Pothuusburg, zoals Grave deze dagen genoemd wordt, gaat zondag door. Dat is volgens de carnavalsvereniging op 'uitdrukkelijke wens' van de echtgenote en kinderen van De Greeff besloten. "Zoals Harrie het gewild zou hebben." Er is overleg geweest met de familie. "Maar ze zeiden: 'waag het niet om het programma te wijzigen'."

De Greeff was een bekende in Grave. Niet alleen door zijn betrokkenheid bij Pothuusburg, maar ook vanwege het gelijknamige familiebedrijf in caravans en campers in het vestingstadje.

De Greeff was prins in 1982 (foto: C.V. Pothuusburg).
De Greeff was prins in 1982 (foto: C.V. Pothuusburg).

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.