Video

Man (71) is geheugen kwijt nadat inbrekers hem met gereedschapskist slaan

21 februari 2023 om 21:21 • Aangepast 2 maart 2023 om 02:01
nl
De man van 71 die eind januari zwaargewond raakte in Willemstad toen hij twee inbrekers probeerde tegen te houden, kampt sindsdien met geheugenverlies. Hij kreeg een klap met een zware gereedschapskist. Het slachtoffer, zijn vrouw en hun zoon ondervinden ook nog steeds emotionele schade van wat hen die avond is overkomen. De politie heeft dit dinsdagavond bekendgemaakt in Opsporing Verzocht.
Profielfoto van Hans Janssen
Geschreven door

De vrouw en de zoon van het slachtoffer waren in de ouderlijke woning aan de Boudewijn Drenkwaartlaan toen ze tegen zes uur ’s avonds gestommel bij de buren hoorden. De vrouw schoof de gordijnen weg, en zag door het raam dat er twee inbrekers bezig waren. Direct belde ze de politie.

Ondertussen kwam haar 71-jarige man thuis, hij was die middag gaan vissen. Zijn zoon vertelde hem op fluistertoon dat er twee inbrekers bij de buren hun slag hadden willen slaan. Samen besloten ze de dieven te gaan verjagen. De zoon wilde daar een bezem voor gebruiken.

'Herstel zal enige tijd duren'
De dieven voelden zich betrapt en renden weg, maar sloegen ondertussen de man van 71 wel met een zware gereedschapskist tegen de grond. Dit gebeurde in een steegje achter het huis van de man. Daarna sloegen de inbrekers op de vlucht.

Het slachtoffer werd met spoed naar een ziekenhuis gebracht. Hij moest direct worden geopereerd om de druk in zijn hoofd te verminderen, waarbij een metalen plaat in zijn hoofd werd gezet. Hij is inmiddels thuis, maar het herstel zal volgens de politie nog wel enige tijd duren.

Sieraden gestolen
Bij de inbraak in het huis van de buren zijn sieraden gestolen. Mogelijk zijn die sindsdien ergens te koop aangeboden. Het gaat om onder meer een sieradenkistje met Pandora-armbanden met bedels, een zilveren ketting met rijksdaalder als hanger, vergulde manchetknopen, een gouden hangertje met parel en verschillende zilveren horloges en ringen.

Er is ook een kort signalement van de twee verdachten gegeven, in de uitzending van Opsporing Verzocht. De twee mannen zijn 20 tot 25 jaar oud en hun lengte wordt geschat op 1,80 meter. Van één van hen is een compositietekening gemaakt, de zoon van het slachtoffer heeft die verdachte goed gezien. Deze man heeft donker haar en had die dag een baardje alsof hij zich een paar dagen niet had geschoren. De zoon van het slachtoffer is nog achter de daders aan gerend en zag hoe zij in een donkerblauwe of -grijze auto, type sedan, zijn weggereden.

De brandgang bij de Boudewijn Drenkwaartlaan waar de inbrekers wisten te ontsnappen (foto: Opsporing Verzocht).
De brandgang bij de Boudewijn Drenkwaartlaan waar de inbrekers wisten te ontsnappen (foto: Opsporing Verzocht).
Hier hadden de daders vermoedelijk een auto staan (foto: Opsporing Verzocht).
Hier hadden de daders vermoedelijk een auto staan (foto: Opsporing Verzocht).

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!