Bus- en treinverkeer ontregeld door acties en werkzaamheden

21 februari 2023 om 23:22 • Aangepast 2 maart 2023 om 02:00
nl
Het bus- en treinverkeer in Brabant is woensdag danig ontregeld. Veel bussen zullen de hele dag in de remise blijven, omdat personeel gaat staken. Tussen Eindhoven en Weert rijden een hele week geen treinen door werkzaamheden van spoorbeheerder ProRail.
Profielfoto van Hans Janssen
Geschreven door

De stakingsacties zijn uitgeroepen door de vakbonden. Personeel van onder meer Arriva en Hermes/Connexxion doet woensdag mee. Ook voor vrijdag zijn acties aangekondigd. De vakbonden hebben aangegeven dat ze blijven staken totdat ze met werkgevers een akkoord hebben bereikt over een nieuwe cao.

Op de vorige stakingsdagen (6 tot 10 februari) reed ongeveer de helft van het streekbussen. In een aantal gebieden was de uitval nog iets groter en reed maximaal 30 procent van de bussen.

Werkzaamheden ProRail
Tussen Eindhoven en Weert wordt tot 2 maart aan het spoor gewerkt. ProRail gaat hier dwarsliggers, spoorstaven en ballast (spoorgrind) vervangen. Hierdoor is treinverkeer onmogelijk. Ook kunnen omwonenden mogelijk hinder ervaren.

Om de overlast voor reizigers te beperken, worden er zoveel als mogelijk bussen ingezet worden. Het gaat dan om snel- en stopbussen. Reizigers wordt aangeraden op tijd de website van de NS te raadplegen.

LEES OOK: Alwéér een staking in het OV: 'Vakbonden hebben meer macht dan ooit'

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!