Binnengluren bij grote opknapbeurt Droomvlucht: 'Nóg meer sfeer'

23 februari 2023 om 10:50 • Aangepast 7 maart 2023 om 02:04
nl
Eftelingfans moeten nog héél even geduld hebben: op 4 maart gaat de attractie Droomvlucht weer open, na een maandenlange opknapbeurt van zo'n 6 miljoen euro. In een exclusief kijkje achter de schermen laat het park zien wat er in die periode allemaal gedaan is. "Alles is weer in ere hersteld."
Profielfoto van Sven de Laet
Geschreven door

Sinds de sluiting op 31 oktober is er een hoop gebeurd binnen de muren van de sprookjesachtige darkride. En dat was hard nodig, vertellen medewerkers in de video die de Efteling donderdag deelde. "De baan draait al dertig jaar. Iedere dag vervoeren de 28 gondels zo'n 8500 mensen. Dan is het weleens tijd voor wat onderhoud." En dus werden 260 stalen stukken van de 425 meter lange rails handmatig vervangen.

Baard van Oberon
Daar bleef het niet bij. Ook de bewoners van de attractie zijn onder handen genomen, laat het park weten. "Alle kleren zijn weer fris. De baard van elfenkoning Oberon is netjes geknipt. De eenhoorn heeft prachtige krullen in zijn manen en de elfjes stralen als nooit tevoren."

Voortaan zijn er ook elfjes met een donkerdere huidskleur. "We hebben er bewust voor gekozen om dat meteen mee te nemen", laat een woordvoerder van het park weten. "We vinden het belangrijk dat onze gasten, en zeker kinderen, zich herkennen in de sprookjesfiguren in de Efteling."

Zon op en onder
Verder werden ook 543 halogeenlampen werden ingewisseld voor led. "Veel duurzamer en we kunnen nu in kleur variëren. Zo ontstaat er nog meer sfeer en beleving." Een van de scènes heeft door de nieuwe lampen nu een zonsopkomst en -ondergang.

Niet overal schijnt de zon. In het Zompenwoud, het slotstuk met de trollen, regent het juist weer volop. Dat effect werkte al een tijdje niet meer, maar is nu dus hersteld.

Planeten beschadigd
Op zaterdag 4 maart gaan de deuren van Droomvlucht weer voor het eerst open. Mogelijk nog wel zonder een paar planeten, die vorige week naar beneden kwamen toen de kabels knapten. De zwevende paleizen raakten daarbij beschadigd en worden op dit moment nog gerepareerd.

Kijk hieronder alvast wat er de afgelopen maanden gedaan is in Droomvlucht.

Wachten op privacy instellingen...
Voortaan wonen ook donkere elfjes in Droomvlucht (foto: De Efteling).
Voortaan wonen ook donkere elfjes in Droomvlucht (foto: De Efteling).

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!