Liveblog

112-nieuws: steekpartij op voetbalveldje Breda • vaten gedumpt

24 februari 2023 om 14:03 • Aangepast 7 maart 2023 om 02:04
nl
In dit liveblog hielden we je deze vrijdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Brabant. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in de provincie.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Dit liveblog is gesloten.

Liveblog

22.34

Steekpartij op voetbalveldje Breda

Op een voetbalveldje aan de Kesterenlaan heeft vrijdagavond een steekpartij plaatsgevonden. Hierbij is iemand gewond geraakt. "We doen onderzoek ter plaatse en zijn op zoek naar de verdachte", schrijft de politie op Twitter.

20.01

Update: weer vluchtverkeer van en naar Eindhoven

Er wordt weer gevlogen vanaf Eindhoven Airport. In het vliegtuig dat was doorzocht na een bommelding is geen bom gevonden. Het is nog de vraag of alle vluchten vrijdagavond kunnen doorgaan. Dat heeft onder meer te maken met beschikbaarheid van personeel.

LEES OOK: Geen bom gevonden in vliegtuig, vluchten vanaf Eindhoven Airport hervat

19.27

Vaten gedumpt in Rijsbergen

In het buitengebied dichtbij het vroegere Fort Oranje in Rijsbergen zijn vaten gevonden. Het gaat om een aantal blauwe vaten en twee hele grote vierkante witte bakken. Een van die bakken lekt en ligt in het slootwater. Mogelijk gaat het om drugsafval. De politie en brandweer zijn aanwezig om onderzoek te doen.

Foto: SQ Vision.
Foto: SQ Vision.
18.26

Garagebrand blijkt hele kleine brand

Rond kwart over zeven is de brandweer in Eindhoven met spoed uitgerukt voor een garage die in brand zou staan. Omdat de garage zich onder een flatgebouw bevond werd ook meteen een tweede tankautospuit gealarmeerd.

Maar het viel mee, bleek achteraf. Er stonden enkel een stapel bladeren en wat sigarettenpeuken in brand in een gang met schuren.

Foto: SQ Vision.
Foto: SQ Vision.
16.53

Update: passagiers verlaten vliegtuig

Update over de bommelding in een vliegtuig op vliegbasis Eindhoven. Inmiddels verlaten de passagiers het vliegtuig in kleine groepjes met beide handen omhoog. Door de bommelding is tot zeker vijf uur 's middags geen vluchtverkeer van en naar Eindhoven Airport.

LEES OOK:
Verdachte situatie in vliegtuig in Eindhoven: tot 17.00 uur geen vluchten

16.04

Verdachte situatie in vliegtuig in Eindhoven

De Koninklijke Marechaussee doet onderzoek naar een 'verdachte situatie' in een vliegtuig uit Tsjechië dat is geland op vliegbasis Eindhoven. Tot vijf uur is er zeker geen vliegverkeer van en naar Eindhoven Airport. "Uit voorzorg", aldus een woordvoerder van Eindhoven Airport.

LEES OOK:
Verdachte situatie in vliegtuig in Eindhoven: tot 17.00 uur geen vluchten

13.59

Ook problemen op A58

Na een ongeluk tussen twee vrachtwagens op de snelweg A58 bij Rilland, kan verkeer richting Bergen op Zoom nog maar over één rijstrook. Er ligt daar behoorlijk wat rommel op de weg, dat eerst opgeruimd moet worden. De extra reistijd bedraagt nu zo'n drie kwartier.

Foto: Twitter Rijkswaterstaat
Foto: Twitter Rijkswaterstaat
13.20

A67 naar Eindhoven dicht na vrachtwagenbrand

Flinke problemen op de A67 net over de Limburgse grens. In de richting van Eindhoven staat daar een vrachtwagen met zo'n 22 ton kaas in brand. Daardoor is de weg in beide richtingen dicht.

Wachten op privacy instellingen...
10.44

Mannen gooien ruiten in

De politie heeft donderdagnacht in Roosendaal drie mannen opgepakt, die bij een huis in de Brugstraat ruiten hadden ingegooid. Rond half 2 ontving de politie een melding van overlast in de straat. Daar aangekomen bleken een aantal mensen ruzie te hebben. De agenten vroegen de mannen om weg te gaan.

Maar een half later was het opnieuw raak. Toen werd gemeld dat de ruiten bij het huis waren ingegooid. Even verderop, in de Admiraal Lonckestraat, vonden de agenten de mannen. Ze zijn aangehouden en zitten vast voor verhoor.

09.57

Supermarkt ontruimd vanwege gaslucht

De Albert Heijn aan het Cassandraplein in Eindhoven is vanmorgen enige tijd ontruimd. Het personeel rook een gaslucht waarna alle klanten naar buiten zijn gebracht en de brandweer is gebeld. Die heeft uitgebreid metingen gedaan in de supermark, maar er bleek niets aan de hand.

Foto: Arno van der Linden/SQ Vision
Foto: Arno van der Linden/SQ Vision
09.16

Tilburger (62) aangehouden voor drugshandel

De politie heeft donderdag een 62-jarige Tilburger aangehouden in zijn huis aan de Willem Knuttelstraat. De afgelopen tijd ontving de politie meerdere anonieme meldingen over dat huis, waardoor ze besloten de woning binnen te vallen. Daar vonden de agenten, met behulp van een drugs- en geldhond, onder meer 900 gram amfetamine, 2 kilo versnijdingsmiddelen en een grote hoeveelheid cash. De bewoner is aangehouden.

Net voor de agenten het huis wilden controleren, kwam er een 44-jarige Tilburger naar buiten. Hij bleek drugs te hebben gekocht in het huis. Ook hij is aangehouden.

09.11

Ook drugsvaten gedumpt in Hooge Zwaluwe

Niet alleen in Made, maar ook een paar kilometer verderop in het buitengebied van Hooge Zwaluwe zijn vaten met vermoedelijk drugsafval gedumpt. Op de Hoevenseweg werden 15 vaten gevonden, waarvan 2 in het water lagen. Het is nog niet duidelijk of er ook afval in het water is gelekt.

08.59

Tostiapparaat in brand

In een flatgebouw aan de Torenallee in Eindhoven is brand uitgebroken. Kwart voor acht zag een bewoner rook onder een deur uitkomen. De brandweer was al snel aanwezig met twee bluswagens. Omdat de bewoners van de flat niet thuis waren, werd de deur geforceerd. Binnen bleek een tostiapparaat in brand te zijn gevlogen.

Het vuur was snel onder controle. Daardoor hoefden andere bewoners van het gebouw niet te worden geëvacueerd. Na een klein uur was alles weer onder controle.

Foto: Arno van der Linden/SQ Vision
Foto: Arno van der Linden/SQ Vision
08.20

Man op elektrische fiets gewond

Een man op een elektrische fiets is ernstig gewond geraakt, toen hij op de Ter Hofstadlaan in Someren in botsing kwam met auto. Er landde een traumahelikopter. De trauma-arts is met de man mee naar het ziekenhuis. De politie onderzoekt nog hoe het ongeluk precies is gebeurd. Het lijkt volgens een 112-correspondent op dat de auto geen voorrang heeft gekregen en het slachtoffer niet tijdig kon remmen.

Foto: Harrie Grijseels/SQ Vision
Foto: Harrie Grijseels/SQ Vision
Foto: Harrie Grijseels/SQ Vision
Foto: Harrie Grijseels/SQ Vision
07.34

Drugsafval gedumpt

Aan de Witteweg in Made zijn donderdagnacht zeven vaten met vermoedelijk drugsafval gedumpt. Eén daarvan heeft ook vloeistof gelekt. Rond half zeven was de brandweer aanwezig om de vaten recht te zetten en metingen te verrichten. De weg is tijdelijk afgesloten voor verkeer.

Foto: Jeroen Stuve/SQ Vision
Foto: Jeroen Stuve/SQ Vision
Foto: Jeroen Stuve/SQ Vision
Foto: Jeroen Stuve/SQ Vision
00.45

Kleine vrachtwagen door brand verwoest

In de Isidoor Opsomerenstraat in Helmond is afgelopen nacht brand ontstaan in een geparkeerde kleine vrachtwagen. Dat gebeurde rond kwart voor één. De brandweer was snel bij de brand, maar kon de cabine niet meer redden. Hoe de brand is ontstaan is onduidelijk. Een busje dat in de buurt van de brandende vrachtwagen stond raakte eveneens beschadigd. Bij de brand raakte niemand gewond. Een bergingsbedrijf heeft de vrachtwagen inmiddels weggesleept.

Foto: Harrie Grijseels/SQ-Vision
Foto: Harrie Grijseels/SQ-Vision
Foto: Harrie Grijseels/SQ-Vision
Foto: Harrie Grijseels/SQ-Vision
Foto: Harrie Grijseels/SQ-Vision
Foto: Harrie Grijseels/SQ-Vision
15.57

Fietsster overleden na botsing in Haps

Een 87-jarige fietsster is gistermiddag overleden na een aanrijding in Haps. Dat meldt de politie. De vrouw botste rond twee uur met een auto op de Kalkhofseweg. De vrouw werd ter plekke gereanimeerd en even later onder begeleiding van de trauma-arts naar een ziekenhuis gebracht.

LEES OOK: Fietsster (87) overleden na aanrijding in Haps

Foto: SK-Media
Foto: SK-Media

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!