Video

Filmpjes opgedoken van ernstige mishandeling tijdens carnaval in Alphen

27 februari 2023 om 13:00 • Aangepast 8 maart 2023 om 02:00
nl
Er zijn filmpjes opgedoken van de mishandeling, waarbij een man van 22 uit Alphen-Chaam dinsdagavond tijdens carnaval gewond raakte. Op beelden is te zien hoe iemand in een SWAT-pak hem slaat en schopt. Dit gebeurt ook terwijl hij al op de grond ligt.
Profielfoto van Sandra Kagie
Geschreven door

De man vierde carnaval in Alphen en moest vanwege zijn verwondingen naar het ziekenhuis, meldde de politie maandag. Op beelden is ook te zien hoe het slachtoffer zelf een duit in het zakje doet.

Het geweld brak uit op de Heuvelstraat in de buurt van Cultureel Centrum Den Heuvel. Het slachtoffer heeft aangifte gedaan en legde een verklaring af. Om precies te achterhalen wat er is gebeurd, is de politie op zoek naar camerabeelden. De opgedoken beelden zijn ook naar de politie gestuurd.

Meerdere getuigen
Het was op het moment van de mishandeling vanwege carnaval erg druk met uitgaanspubliek bij het cultureel centrum. De politie is er dan ook zeker van dat er meerdere getuigen zijn die iets hebben gezien en die hiervan foto's en of filmpjes hebben gemaakt.

De mishandeling doet denken aan een soortgelijke gebeurtenis in Diessen, ook op carnavalsdinsdag. Hier mishandelde een groep jongens een 16-jarige jongen. Op de vraag of in Alphen ook sprake is van een groep daders kon een politiewoordvoerder maandag niet ingaan.

LEES OOK: Schokkende beelden van zware mishandeling van jongen (16) tijdens carnaval

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!