Video

Brand bij afvalverwerker in Uden onder controle, rook nog lang te zien

27 februari om 14:47 • Aangepast 8 maart om 02:01
nl
De brand in een loods van afvalverwerker Van Kaathoven in Uden is onder controle. De brandweer heeft het sein brandmeester gegeven rond kwart over drie. Bij de brand zijn tot dusver geen gevaarlijke stoffen gemeten, zo meldt een woordvoerder van de gemeente Maashorst.
Profielfoto van Sandra KagieProfielfoto van Lobke Kapteijns
Geschreven door

"De oorzaak van de brand is nog niet bekend maar uit onderzoek blijkt dat er geen sprake is geweest van opzet", aldus de woordvoerder." Er is niemand gewond geraakt bij de brand.

Verbrand papier
In de loods aan de Vliegenierstraat ligt huishoudelijk afval opgeslagen. De brandweer heeft nog wel enkele uren nodig om na te blussen. Door de brand kwam er dikke, witte rook vrij, die gaf behoorlijk wat stankoverlast. Die rook ontstond door verbrand papier. Bedrijven in de omgeving werd gevraagd om deuren en ramen gesloten te houden.

De loods ligt op een groot bedrijventerrein, er staan verder geen woonhuizen in de buurt. Een adviseur gevaarlijke stoffen kwam ter plaatse, de brandweer van Uden heeft hulp gekregen van meerdere korpsen bij het bestrijden van de brand.

De eerste melding van de brand kwam iets na twee uur bij de brandweer binnen. Al snel schaalde de brandweer vervolgens op van middelbrand naar grote brand.

Foto: Marco van den Broek / SQ Vision
Foto: Marco van den Broek / SQ Vision
Foto: Marco van den Broek / SQ Vision.
Foto: Marco van den Broek / SQ Vision.
Foto: Marco van den Broek / SQ Vision.
Foto: Marco van den Broek / SQ Vision.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!