Liveblog

112-nieuws: flat in Den Bosch ontruimd • grondstoffen voor drugs gevonden

2 maart 2023 om 20:00 • Aangepast 14 maart 2023 om 02:02
nl
In dit liveblog hielden we je deze donderdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Brabant. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in de provincie.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Dit liveblog is gesloten.

Liveblog

19.54

Flat in Den Bosch ontruimd nadat bewoner vreemde lucht ruikt

In de Copernicuslaan in Den Bosch is een portiekflat deels ontruimd nadat een van de bewoners van een van de woningen een vreemde lucht rook. Daardoor kregen bewoners braakneigingen. Vijf ambulances werden opgeroepen, net als brandweer en politie.

De brandweer deed metingen. De omgeving werd afgezet. De bewoners van acht woningen moesten tijdelijk hun huis uit. Ze stonden rond kwart voor zeven samen met hun kinderen op straat te kijken. Toen duidelijk werd dat er niets aan de hand was, mochten ze later op de avond weer naar huis.

De portierflat werd deels ontruimd. (foto: SQ Vision/Bart Meesters).
De portierflat werd deels ontruimd. (foto: SQ Vision/Bart Meesters).
De portierflat werd deels ontruimd. (foto: SQ Vision/Bart Meesters)
De portierflat werd deels ontruimd. (foto: SQ Vision/Bart Meesters)
17.20

Grondstoffen voor drugsproductie gevonden bij controle

Bij een wijkactie in de Eindhovense wijk Tongelre heeft de politie bij meerdere bedrijven controles uitgevoerd. Onder andere een speurhond van de Landelijke Eenheid kwam ter plaatse om mee onderzoek te doen. Er werden mogelijke grondstoffen gevonden voor de productie van synthetische drugs.

Bij de actie is minstens één persoon aangehouden, aldus de politie ter plaatse. Volgens getuigen gaat het zelfs om meerdere aanhoudingen.

Een speurhond van de Landelijke Eenheid kwam ter plaatse om mee onderzoek te doen (foto: SQ Vision)
Een speurhond van de Landelijke Eenheid kwam ter plaatse om mee onderzoek te doen (foto: SQ Vision)
Bij de controle werd minstens één persoon aangehouden. (foto: SQ Vision)
Bij de controle werd minstens één persoon aangehouden. (foto: SQ Vision)
16.40

Kop-staartbotsing in Venhorst

Op de Grote Baan in Venhorst zijn twee auto's tegen elkaar gebotst bij een kop-staartbotsing. Beide reden richting Zeeland. Toen de voorste wilde afslaan, ging het fout. De andere auto remde niet op tijd en klapte op de voorganger. Er vielen geen gewonden, wel is een van de bestuurders nagekeken door ziekenwagenpersoneel.

Foto: SQ Vision/ Marco van den Broek.
Foto: SQ Vision/ Marco van den Broek.
17.03

Tientallen varkens dood in Hooge Mierde nadat gevaarlijke stof vrijkomt

Twintig tot dertig varkens zijn donderdagmiddag gestorven bij een varkenshouderij in Hooge Mierde. Volgens de brandweer ging er iets mis bij het voederen. Het voer uit de voederinstallatie kwam in aanraking met mest, waarna er een chemische reactie ontstond en een gevaarlijke stof vrijkwam.

LEES OOK: Tientallen varkens dood in Hooge Mierde nadat gevaarlijke stof vrijkomt

16.43

Scooterbestuurder heeft handgeschreven rijbewijs

Een scooterbestuurster in Achtmaal is tegen de lamp gelopen, toen de politie naar zijn rijbewijs vroeg. De vrouw overhandigde een handgeschreven en ondertekend afgescheurd A4'tje waar op stond dat zij met zijn scooter mocht rijden. Niet geldig natuurlijk, dus kreeg zij een boete.

Wachten op privacy instellingen...
16.38

28-jarige man vermist in Waalre

Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...
16.28

Man zwaait rond met hakbijl en wordt gepakt dankzij politiehond Bruno

Een 34-jarige man uit Kaatsheuvel die gisteravond rond half tien een fiets stal van een 17-jarige jongen en daarna met een hakbijl zwaaide, is door politie aangehouden. De man ging er op de gestolen fiets vandoor. Bij zijn vlucht raakte hij een geparkeerde auto. Toen gealarmeerde agenten op zoek gingen naar de man, pikte politiehond Bruno zijn geurspoor op.

LEES OOK: Fietsdief zwaait rond met hakbijl en wordt gepakt dankzij politiehond Bruno

14.30

Vrachtwagen en auto botsen

Op de Oosterhoutseweg in Teteringen is donderdagmiddag een auto achterop een vrachtwagen geklapt. De vrachtwagenchauffeur wilde met zijn combinatie achteruit de weg oprijden, een aankomende automobilist zag dat te laat. De automobilist is in een ambulance nagekeken maar hoefde niet mee naar het ziekenhuis.

Foto: SQ Vision.
Foto: SQ Vision.
13.35

Kleine kettingbotsing in Oss

Twee auto’s en busje zijn zojuist in Oss op elkaar gebotst voor een stoplicht in Oss. Een vrouw is nagekeken in de ambulance, maar zij hoefde niet mee naar het ziekenhuis.

Foto: SQ Vision
Foto: SQ Vision
13.34

Viskraam uitgebrand

Op de weekmarkt op het Nassauplein in Zundert is vanmiddag een viskraam uitgebrand. Van de kraam is niets meer over.

LEES OOK:
Ravage op weekmarkt door 'ontplofte' viskraam

Foto: SQ Vision.
Foto: SQ Vision.
13.06

Brand in container vrachtwagen

Op de A58 is vanmiddag brand uitgebroken in een container op een vrachtwagen. Bij Ulvenhout kwam de vrachtwagenchauffeur er zelf achter dat er iets mis was. Hij bedacht zich geen moment en zette de container van z’n vrachtwagen. De brandweer kwam met meerdere korpsen ter plaatse omdat er vaten met vet in de container zaten. Het vuur werd snel geblust.

Foto: SQ Vision
Foto: SQ Vision
11.28

Tiener zwaargewond na botsing

Op de Marathonloop in Eindhoven is zojuist een 14-jarige tiener op een elektrische step aangereden door een auto. Het jonge slachtoffer heeft ernstige verwondingen opgelopen.

LEES OOK: Tiener (14) op step ernstig gewond na botsing met auto

Foto: SQ Vision
Foto: SQ Vision
11.18

Dode man gevonden

Vannacht is een dode man gevonden in een GGZ-wooncomplex aan de Leurse Branden in Etten-Leur. Er is een 48-jarige verdachte opgepakt. Zowel verdachte als slachtoffer zijn bewoners van het wooncomplex.

LEES OOK: Dode man gevonden in GGZ-wooncomplex, verdachte (48) opgepakt

Foto: SQ Vision.
Foto: SQ Vision.
08.30

N2 kort deels dicht

Wachten op privacy instellingen...
20.30

Man raakt met hand bekneld in vuilniswagen

Een man is gisteravond met zijn hand bekneld geraakt in een vuilniswagen. Hij haalde samen met een aantal anderen oud papier op in de Burgemeester Magneestraat in Bergeijk. De chauffeur hoorde iemand schreeuwen en nam een kijkje achter de vuilniswagen. Daar zag hij dat de hand van zijn collega bekneld zat. De brandweer heeft de man bevrijd. Hij is in een ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

Foto: SQ Vision
Foto: SQ Vision
20.05

82-jarige vrouw uit Deurne opgelicht door deze man

Een 82-jarige vrouw uit Deurne is op 15 januari opgelicht door een jongeman. Zij werd gebeld door iemand die zich voordeed als een medewerker van een bank. De vrouw geloofde leugens en gaf zowel haar pinpas als pincode af. Een man kwam aan de deur om de spullen op te halen. Hij is een lange, smalle, licht getinte man van rond de 20 jaar oud. Later die dag is volgens de politie in Helmond een flink bedrag gepind met die bankpas. De politie heeft beelden van de verdachte verspreid. Wie deze persoon herkent, wordt gevraagd zich al dan niet anoniem te melden bij de politie.

Foto: politie.
Foto: politie.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!