Ruud van Nistelrooij genoot van weerzien met ‘trainer’ Advocaat

2 maart 2023 om 21:58 • Aangepast 11 maart 2023 om 02:00
nl
Naast het bereiken van de halve finale van het toernooi om de KNVB Beker was er voor Ruud van Nistelrooij nog een mooi hoogtepunt donderdagavond. Het weerzien met zijn oud-trainer Dick Advocaat was een speciaal moment voor PSV's coach. “Ik blijf hem altijd trainer noemen.”
Profielfoto van Yannick Wezenbeek
Geschreven door

Moeilijk was het niet voor PSV donderdagavond tegen ADO, dat een B-team had opgesteld. Maar dat was de verdienste van de thuisploeg vond Van Nistelrooij. “ADO gaf alles, maar wij hebben ze geen kans gegeven. Daarvoor moet ik mijn team een compliment geven.”

De blik zal nu in Eindhoven en omstreken al snel gaan richting zaterdagavond als de bekerloting op het programma staat. Toch is er een uitzondering te vinden. “Ik ga het rustig afwachten”, zei de trainer van PSV. “Ik ga het niet kijken. Ik hoor het vanzelf wel. Natuurlijk hoop ik op een gunstige loting. Maar vooral een thuiswedstrijd.”

"Ik heb veel respect voor hem."

Dan het andere hoogtepunt van de avond: het weerzien met Dick Advocaat, onder wie hij in het Nederlands elftal speelde. “Geweldig om hem hier weer te zien”, glunderde Van Nistelrooij. “Ik blijf hem toch trainer noemen. Ik heb veel respect voor hem.”

De twee spraken elkaar voor de wedstrijd. “Dat gaat dan over de families en dat soort dingen.” Of de trainer van de Eindhovense ploeg ook nog een tip heeft gekregen van zijn ‘leermeester’? “Ik hoorde hem iets zeggen over dat ik mijn aanvallers vrij liet. Dat vond hij goed. Daar ga ik dan ook maar mee door”, zei de oud-spits lachend.

LEES OOK: PSV bereikt halve finale KNVB beker na eenvoudige zege op ADO

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!