Wolf doodgereden op de A2, kadaver wordt nu onderzocht

3 maart 2023 om 11:53 • Aangepast 11 maart 2023 om 02:00
nl
Op de snelweg A2 bij Vught is vrijdagmorgen een jonge wolf aangereden. Het dier heeft de botsing niet overleefd. Een medewerker van Rijkswaterstaat vond het wolfje in de middenberm van de weg. Het dier zal deze vrijdag nog worden onderzocht in Utrecht en Wageningen.
Profielfoto van Hans Janssen
Geschreven door

Politie en Rijkswaterstaat kregen vrijdagmorgen van een aantal mensen de melding dat er een wolf was aangereden op de A2 bij Vught, in de richting van Den Bosch. "Dat was rond half acht. We zijn meteen gaan kijken, maar konden het dier aanvankelijk niet vinden. Later troffen we het toch aan en is BIJ12 erbij geroepen", zo vertelt een woordvoerder van Rijkswaterstaat.

BIJ12 is een landelijke organisatie, die in actie komt wanneer wolven dieren aanvallen en doden, maar ook wanneer wolven gewond raken of in dit geval omkomen in het verkeer.

Het dier is door een medewerker van de provincie naar het onderzoekslaboratorium van de Universiteit Utrecht gebracht, waar gekeken wordt wat de doodsoorzaak is. Bij de Wageningen University& Research wordt DNA-materiaal van de wolf onder de loep genomen om te bepalen om welke wolf het gaat.

De bestuurder van de wagen die de wolf heeft aangereden, zou zelf de politie hebben gebeld. Hij raakte niet gewond, het is niet bekend of zijn auto wel beschadigd is geraakt. Het verkeer op de A2 bij Vught heeft voor zover bekend geen last gehad van de botsing.

Iets meer dan een jaar geleden werd voor het laatst een wolf in Brabant doodgereden. En iets daarvoor kwam op de A2 bij het Gelderse Beesd ook al een wolf om het leven.

LEES OOK: Doodgereden wolf op A67 bij Aalst kwam uit België

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!