PSV'er Luuk de Jong verrast bondscoach en stopt als international

3 maart 2023 om 12:05 • Aangepast 11 maart 2023 om 02:00
nl
Luuk de Jong is niet meer beschikbaar voor het Nederlands elftal. De aanvoerder van PSV heeft dit via Twitter laten weten. Juist deze vrijdag zou bondscoach Ronald Koeman de voorselectie bekend maken voor de kwalificatiewedstrijden voor het volgende Europees kampioenschap voetbal.
Profielfoto van Hans JanssenProfielfoto van Peter de Bekker
Geschreven door

Bondscoach Ronald Koeman zegt dat hij 'enigszins verrast was' toen De Jong hem donderdag belde met het nieuws dat hij niet langer beschikbaar zou zijn voor het Nederlands elftal. "Maar ik heb begrip voor zijn uitleg dat hij zich honderd procent wil concentreren op PSV. We gaan hem missen. Zowel in het veld, als buiten de lijnen."

WK
De Jong is 32 jaar oud. Hij debuteerde in 2011 in Oranje. Hij voetbalde in totaal 39 interlands en scoorde hierin acht keer.

Eind vorig jaar maakte hij nog deel uit van de groep die in Qatar meedeed aan het WK. Hij werd ingezet in het kwartfinaleduel met Argentinië, dat de formatie van (toen nog) Louis van Gaal verloor na strafschoppen.

'Volledig focussen op PSV'
“Het was altijd een eer voor mij om deel uit te maken van het Nederlands elftal", reageert De Jong. "Maar voor mij voelt dit nu als het juiste moment om deze beslissing te nemen, omdat Nederland deze maand aan een nieuwe kwalificatiereeks voor het EK begint. Ik wil me de komende jaren volledig kunnen focussen op PSV.”

Ruud van Nistelrooij, trainer van de Eindhovense club, zei voor PSV TV dat hij begrip had voor het besluit van De Jong. "We hebben erover gesproken en er met elkaar over gespard. Maar Luuk heeft zelf het besluit genomen. Hij heeft er heel goed over nagedacht en dat heeft hij ook goed verwoord. Dan kun je zo'n beslissing alleen maar respecteren en accepteren. Ik sta er volledig achter."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!