Dromen over Europees voetbal in Waalwijk? ‘Eerst handhaven’

5 maart 2023 om 11:30 • Aangepast 14 maart 2023 om 02:02
nl
Komen over een half jaar clubs als AS Roma, Villareal en Eintracht Frankfurt naar het Mandemakers Stadion? Zover is het nog zeker niet, maar dat het goed gaat met RKC is een feit. De club staat op een achtste plek in de Eredivisie en zou zomaar eens mee kunnen gaan doen om de play-offs voor Europees voetbal. In Waalwijk blijven ze voorlopig nuchter.
Profielfoto van Yannick Wezenbeek
Geschreven door

Nog geen polonaise, confetti of liters bier in Waalwijk. De club zit zoals altijd in rustig vaarwater. Toch levert RKC dit seizoen een knappe prestatie met een voorlopige achtste plek. Een positie die perspectief op Europees voetbal biedt.

“Euforisch? Dat zijn we pas als we ook eind mei op plek acht staan”, is trainer Joseph Oosting duidelijk. Keeper Etienne Vaessen doet er nog een schepje bovenop. “We willen ons eerst definitief handhaven, daarna kijken we pas verder.”

"Stiekem denk je wel eens na over die play-offs."

Natuurlijk moet Vaessen lachen als hem wordt gevraagd of hij nog serieus rekening houdt met degradatie. “We staan er heel goed voor. Wie weet wat dit seizoen nog gaat brengen. Stiekem denk je wel eens na over die play-offs. Maar we zijn er nog niet."

Het geeft aan hoe er in Waalwijk wordt geleefd. Daar zit misschien ook wel de kracht, al benoemt Oosting een ander belangrijk punt. “Onze kracht zit in de samenwerking met elkaar. We geloven erin dat we het samen moeten doen. En normaal doen. Dat blijft ook onze kracht.”

"Er zijn bij mij wel wat revanchegevoelens."

Vaessen beaamt de woorden van zijn trainer en benoemt nog een belangrijk punt. “Iedereen kan zichzelf zijn bij deze club. Je hebt drukke en rustige jongens maar de trainer, technisch directeur en algemeen directeur weten er één geheel van te maken.”

Zondag wacht PSV in eigen huis. De gedachtes gaan dan al snel terug naar Eindhoven waar een discutabele penalty in de laatste seconde de heenwedstrijd besliste. “Er zijn bij mij wel wat revanchegevoelens”, geeft Vaessen toe. “Maar PSV blijft een topclub. Het zal niet makkelijk worden.”

Dat weet de trainer als geen ander. “Maar ook wij zijn een lastige ploeg om tegen te spelen. We zijn er dit seizoen in geslaagd het thuispubliek te vermaken. Dat willen we zondag weer doen.”

LEES OOK: Clubicoon Rick Hoogendorp droomt van Europees voetbal RKC: 'Waarom niet?'

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!