Video

Ontplofte viskraam: visboer staat volgende week gewoon weer op de markt

3 maart 2023 om 17:29 • Aangepast 14 maart 2023 om 02:03
nl
De klap was enorm en de schrik sloeg Daniël Roeleveld op het hart, toen zijn viskraam op de weekmarkt in Zundert volledig uitbrandde. De wagen met de toonbank en vitrine bleef wonder boven wonder gespaard. Uit alle hoeken kreeg de visboer hulp aangeboden en hij kan donderdag gewoon weer de markt op. "Het is echt ongelofelijk hoeveel mensen ons te hulp zijn geschoten. Ik kan ze niet genoeg bedanken."
Profielfoto van Liam Toll
Geschreven door
Liam Toll

"We hebben de vis die in de vitrines lag weg moeten gooien, we gaan geen gerookte vis verkopen", zegt Daniël met een lach.

"We hebben alles van binnen en van buiten schoongemaakt en de wagen ziet er nu weer uit als nieuw." De kar die explodeerde was het kookgedeelte van de kraam. "Dat is een losse aanhanger. Van collega visboer Schot van Dijke kan ik tijdelijk een kraam lenen totdat onze nieuwe klaar is."

"Binnen vijf minuten stond de kraam in lichterlaaie".

Wat begon als een normale dag op de weekmarkt eindigde donderdag voor Daniël in een ware nachtmerrie. "We zagen een kleine vlam in de afzuiging en binnen vijf minuten stond de kraam in lichterlaaie." Toen hij de vlam zag, draaide de visboer snel alle gastanks dicht. De medewerkers begonnen zelf met blussen en dachten het vuur onder controle te hebben. "Maar in het rookgaskanaal zaten nog vlammen. Toen ging het heel hard."

De kraam bleek niet meer te redden en Daniël begon de andere marktkooplieden te waarschuwen. Die startten hun wagens en namen een veilige afstand van het vuur. Een van de gastanks in de viskraam ontplofte, maar doordat iedereen snel weg was, raakte er niemand gewond.

"We hebben zo ontzettend veel geluk gehad."

Zijn telefoon staat al de hele dag roodgloeiend. "Iedereen biedt hulp aan en belt mij met spullen die ik mag gebruiken. "Ik moet zoveel mensen nog bedanken. Zonder hen had ik volgende week niet op de markt gestaan." Woensdag staat Daniël voor het eerst weer in Brabant met zijn viskraam. "Dan staan we op de markt in Etten-Leur, donderdag sta ik ook gewoon op de markt in Zundert.

De visboer denkt nog vaak terug aan de brand en explosie. "Je blijft er natuurlijk aan denken. We hebben zo ontzettend veel geluk gehad." Toch kijkt Daniël liever naar de toekomst. "Ik ben blij dat ik zo snel alweer vooruit kan. Maandag gaan we verse producten inkopen en pakken we de draad weer op."

Beelden van de ontploffing:

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!