La Trappe komt met nieuw bier, maar broeder Isaac kan er niet van proeven

6 maart 2023 om 19:30 • Aangepast 15 maart 2023 om 02:00
nl
De La Trappe-brouwers van de trappistenabdij Koningshoeven in Berkel-Enschot komen met een nieuw én bijzonder bier. De opbrengst gaat volledig naar het goede doel. Er is wel een probleem: de mede-bedenker van het bier wil en kan het zelf niet proeven.
Profielfoto van Ron Vorstermans
Geschreven door

“Ik zal gelijk biechten: ik drink nooit bier”, lacht broeder Isaac Majoor in gesprek met Omroep Brabant. Toch hielp hij om het biertje, dat Tripel Traditionair heet, te verzinnen. Hij deed dat samen met de Amsterdamse kloosterbrouwerij Kleiburg.

"Pure euro’s voor het goed doel."

En dat is niet zonder reden. Het Kleiklooster heeft namelijk een opvang voor alleenstaande moeders die tijdelijk onderdak nodig hebben.

“Dit biertje heeft vriendschap opgeleverd omdat we samen hebben gewerkt, maar ook pure euro’s voor het goed doel”, vertelt Majoor. De teller staat inmiddels op ruim 15.000 euro.

Maar wat maakt het bier bijzonder, los van de insteek? Majoor is met name fan van het etiket – niet in de laatste plaats omdat hij er zelf op staat afgebeeld.

"Dit wordt een collectors item."

“Ja, dat ook. Dit wordt een collectors item. Dit bier vind je over veel jaren ergens onder de vloer bij iemand, want dat is waar veel mensen hun speciaalbier bewaren.”

Het bier wordt gekenmerkt door een warme koperen kleur – bijna amber. “Die kleur uit vriendschap, die ook mede veroorzaakt is door samen te werken. En dat door twee heel andere organisaties”, legt de brouwer uit.

Zelf proeven wordt ‘m echter niet voor Majoor. “Het is ook nog eens vastentijd, dus er kan eigenlijk niet eens een bitterballetje af.”

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!