Liveblog

112-nieuws: auto over de kop in Oss • geen Thalys in Roosendaal

8 maart 2023 om 21:34 • Aangepast 14 maart 2023 om 02:03
nl
In dit liveblog hebben we je deze woensdag op de hoogte gehouden van het laatste 112-nieuws in Brabant. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in de provincie.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Liveblog

23.00

Het liveblog is voor vandaag gesloten.

21.30

Auto over de kop en in een sloot

Een wagen is vanavond rond tien over zeven op de Gewandeweg in het buitengebied van Oss van de weg geraakt. Daarna sloeg de auto over de kop en kwam het voertuig in een sloot terecht. De twee inzittenden konden op eigen kracht uit de wagen komen. De man die zei dat hij achter het stuur zat, vertelde de politie dat hij mogelijk teveel had gedronken: “Een biertje. Zo rond drie uur vanmiddag.”

Een agent geloofde daar weinig van, maar het is niet duidelijk of de chauffeur echt in de fout was gegaan. Wel werd duidelijk dat hij geen rijbewijs bij zich had. Dat had ie wel, al zeker vier jaar zei hij, maar thuis laten liggen. De politie gaat dit na. Ondertussen is een bergingsbedrijf ingeschakeld om de auto, eigendom van een uitzendbureau in het Utrechtse Houten, uit de sloot te halen.

De politie bekijkt het wrak (foto: Gabor Heeres/SQ Vision Mediaprodukties).
De politie bekijkt het wrak (foto: Gabor Heeres/SQ Vision Mediaprodukties).
De plek waar de wagen van de weg raakte (foto: Gabor Heeres/SQ Vision Mediaprodukties).
De plek waar de wagen van de weg raakte (foto: Gabor Heeres/SQ Vision Mediaprodukties).
De wagen sloeg over de kop (foto: Gabor Heeres/SQ Vision Mediaprodukties).
De wagen sloeg over de kop (foto: Gabor Heeres/SQ Vision Mediaprodukties).
20.45

Internationaal treinverkeer Roosendaal verstoord

Van tien uur morgenavond tot tien uur vrijdagavond zullen de treinen van Thalys niet rijden. Dit is een gevolg van een staking van de openbaarvervoermaatschappijen in België, zo melden de Nederlandse Spoorwegen (NS). Ook de intercity naar Brussel wordt een etmaal uit het spoorboekje gehaald. Treinen tussen Luik en Maastricht en tussen Roosendaal en Antwerpen zullen vrijdag niet of zeer beperkt rijden. "Het advies voor mensen die toch naar België of Frankrijk moeten: kies voor ander vervoer dan via het spoor", aldus een woordvoerder van de NS.

18.05

Drugspanden voor zes maanden dicht

Twee bijgebouwen van huizen aan de Boshovensestraat en de Hobbel in Riethoven zijn voor zes maanden op slot gegaan. Burgemeester Arinda Callewaert van de gemeente Bergeijk, waar Riethoven onder valt, heeft dit besloten. Op beide locaties werd op 27 oktober en 11 november vorig jaar een hennepkwekerij gevonden met zeker achthonderd planten. Hierbij werden de bewoners van de huizen aangehouden. Dit gebeurde tijdens een controle waarbij ook onderzoek werd verricht in de gemeente Eersel.

17.15

Eindhovenaar verdacht van beroving goudkoerier

Een man van 31 uit Eindhoven zit vast in België, omdat hij eind november vorig jaar een goudkoerier zou hebben overvallen. De beroving was op een parkeerplaats langs de snelweg E34 in de Belgische provincie Antwerpen. De verdachte werd in februari in het Spaanse Torremolinos aangehouden, zo werd vandaag bekend. Justitie is nog op zoek naar een eveneens uit Eindhoven afkomstige handlanger.

LEES OOK: Eindhovenaar in Torremolinos aangehouden voor overval op goudkoerier

16.25

Auto's botsen in Overloon

Op de Stevensbeekseweg in Overloon zijn twee auto's tegen elkaar geraakt. De wagens raakten flink beschadigd en zullen door een bergingsbedrijf worden opgehaald. Het is niet duidelijk of er iemand gewond is geraakt. De toedracht van het ongeluk is evenmin bekend.

Eén van de twee wagens die tegen elkaar botsten in Overloon (foto: Persbureau SK-Media/SQ Vision Mediaprodukties).
Eén van de twee wagens die tegen elkaar botsten in Overloon (foto: Persbureau SK-Media/SQ Vision Mediaprodukties).
De stationcar die bij het ongeluk was betrokken (foto: Persbureau SK-Media/SQ Vision Mediaprodukties).
De stationcar die bij het ongeluk was betrokken (foto: Persbureau SK-Media/SQ Vision Mediaprodukties).
De twee beschadigde, donkerkleurige auto's (foto: Persbureau SK-Media/SQ Vision Mediaprodukties).
De twee beschadigde, donkerkleurige auto's (foto: Persbureau SK-Media/SQ Vision Mediaprodukties).
16.00

Verdachte: geen sprake van dwang in 'kidnapbus'

Een 24-jarige Eindhovenaar gaat binnenkort bij de politie een verklaring afleggen over een vermeende ontvoering en mishandeling van een man, vorig jaar september. Volgens zijn advocaat was er geen sprake van dwang of dat zijn cliënt en twee andere mannen de bedoeling hadden iemand tegen zijn wil vast te houden. Het drietal zit al enige tijd vast voor mishandeling en gijzeling. De 'kidnapbus' waarmee ze hun slachtoffer zouden hebben vervoerd, werd op het Spanvlinderplein in Eindhoven door de politie van de weg gehaald.

De drie mannen zullen tot zeker eind mei in de cel blijven, dan is de volgende zitting. De rechtbank in Den Bosch oordeelde dat de verdenkingen erg groot blijven en dat die zwaarder wegen dan hun persoonlijke belangen. De andere twee verdachten komen uit Geldrop en Oosterhout en zijn 28 en 33. De advocaat van de verdachte uit Oosterhout wil de man die aangifte heeft gedaan van ontvoering, laten oproepen als getuige.

13.56

Man in Oosterhout opgepakt na huiselijke ruzie

Na een ruzie in een woning aan de Van Oldenbarneveltstraat in Oosterhout, heeft de politie vandaag een man aangehouden. Omdat het vermoeden bestond dat er een wapen in het spel was, kwam een arrestatieteam naar de woning. Nadat de politie de woning had omsingeld, kwam de verdachte zelf het huis uit en werd hij aangehouden door agenten. Het arrestatieteam hoefde niet in actie te komen. In de woning werd een vuurwapen aangetroffen en in beslag genomen.

Jeroen Stuve / SQ Vision
Jeroen Stuve / SQ Vision
Jeroen Stuve / SQ Vision
Jeroen Stuve / SQ Vision
Jeroen Stuve / SQ Vision
Jeroen Stuve / SQ Vision
12.32

Verkeershinder op de A58 bij Ulvenhout

Door een ongeluk met twee vrachtwagens werd de rechterrijstrook op de snelweg A58 richting Breda om half een tijdelijk afgesloten bij Ulvenhout. Ook de toerit ging op slot. Een uur later waren de voertuigen geborgen en kon Rijkswaterstaat de snelweg weer vrijgeven.

Wachten op privacy instellingen...
11.42

Code oranje vanwege sneeuw en gladheid opgeheven

Het KNMI heeft code oranje voor het zuiden van Nederland opgeheven. De waarschuwing was afgegeven vanwege sneeuw en gladheid. In de loop van de avond en komende nacht kan het in het midden en zuiden opnieuw glad worden door sneeuwval. In een strook over het midden van het land kan 1 tot 3 centimeter sneeuw vallen. Voor Brabant geldt daarom van 20.00 tot 04.00 uur code geel.

Wachten op privacy instellingen...
11.05

Mest op snelweg verwijderd

Rijkswaterstaat heeft rond elf uur de A59 bij Terheijden weer vrijgegeven. De snelweg ging eerder op de ochtend tijdelijk dicht in de richting van knooppunt Zonzeel. Oorzaak was een lading mest die van een vrachtwagen viel. Het verkeer kon vanaf half negen alleen verder over de vluchtstrook.

09.15

Gladheid zorgt voor overlast maar 'niet uitzonderlijk druk'

Gladheid op de weg heeft deze ochtend gezorgd voor een iets drukkere ochtendspits dan normaal. De spitspiek kwam uit op 292 kilometer op de rijkswegen, meldt Rijkswaterstaat. "Dat is flink voor een woensdagochtendspits, maar niet uitzonderlijk druk." Vertragingen langer dan een uur of van meer dan tien kilometer waren er nog niet. Rond 08.30 uur meldde Rijkswaterstaat dat de totale vertraging gestaag afneemt. De hinder door gladheid houdt de rest van de ochtend nog wel aan, aldus Rijkswaterstaat.

08.54

Mest komt terecht op snelweg, A59 tijdelijk dicht

De A59 bij Terheijden is tijdelijk dicht in de richting van knooppunt Zonzeel. Oorzaak is een lading mest die van een vrachtwagen is gevallen. Het verkeer kan alleen verder over de vluchtstrook. Rijkswaterstaat verwacht dat de stremming rond elf uur is verholpen.

Wachten op privacy instellingen...
08.43

Treinverkeer Oss ontregeld

Tussen Oss en Wijchen rijden geen treinen door een sein- en wisselstoring. Dat meldt de NS. De verwachting is dat de storing rond half tien is verholpen.

07.45

Iets drukker op de wegen door sneeuwval

Door de sneeuwval is het drukker dan normaal op de wegen, melden Rijkswaterstaat en de ANWB. Rond kwart voor acht stond er 225 kilometer file op de rijkswegen in Nederland. Normaal ligt de piek rond de 150 kilometer, aldus Rijkswaterstaat. De ANWB ziet dat het 'iets drukker' is dan normaal op de woensdag. Van de 300 kilometer die de ANWB telt (een andere telling dan Rijkswaterstaat) staat er 100 in het zuiden van het land.

05.30

Code oranje door sneeuw

In het zuidoosten van Brabant geldt woensdagochtend code oranje. In de loop van de ochtend kan meer dan vijf centimeter sneeuw vallen. Oppassen geblazen dus als je de weg op moet. Verkeer moet ook rekening houden met grote vertragingen.

Wachten op privacy instellingen...
23.30

Auto knalt op lantaarnpaal

Wachten op privacy instellingen...
22.00

Vrouw bekneld in auto bij ongeluk in Lith

Bij een ongeluk, gisteravond op de Hertog Janstraat in Lith, is een vrouw ernstig gewond geraakt. Ze raakte door onbekende oorzaak met haar auto van de weg en toen ze weer terugstuurde, werd daarbij de stoeprand uit de grond gereden. De hele voorkant van de auto is vernield.

Het slachtoffer raakte bekneld in de auto en zat volgens de brandweer vast onder het dashboard. De hulpdiensten hadden veel moeite om de vrouw te bevrijden. Ze is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Een traumahelikopter werd opgeroepen, maar landde uiteindelijk niet. Hoe het ongeluk kon gebeuren, is niet duidelijk.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!