Man berooft goudkoerier en wordt opgepakt in Torremolinos

8 maart 2023 om 17:18 • Aangepast 18 maart 2023 om 02:02
nl
In het Spaanse Torremolinos is een 31-jarige Eindhovenaar aangehouden voor een overval op een goudkoerier, eind vorig jaar in België. De raadkamer in het Belgische Turnhout heeft de arrestatie woensdag bevestigd. Ook werd bekendgemaakt dat justitie in België op zoek is naar een tweede verdachte, een 36-jarige Eindhovenaar.
Profielfoto van Hans Janssen
Geschreven door

De goudkoerier stopte op een parkeerplaats langs de snelweg E34 in de gemeente Lille. Toen de man in de winkel van het tankstation was, sloegen de overvallers de achterruit van zijn wagen in. Ze gingen ervandoor met een deel van de lading zilveren en gouden munten.

Tijdens het onderzoek ontdekte de politie dat de daders twee Nederlandse mannen waren. De 31-jarige verdachte werd op 20 februari in Torremolinos gearresteerd en daarna overgeleverd aan België. Hij wordt beschuldigd van diefstal en bendevorming.

Volgens de Gazet van Antwerpen was de buit 200.000 euro waard. De krant weet verder te melden dat het tweetal op de dag van de roof al een tijd in de buurt rondhing van de goudhandel in Retie waarvoor de beroofde man werkte. Ook vijf dagen na de roof werden ze bij die zaak gezien.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!