Video

Overvallers die na klopjacht werden opgepakt zijn tieners (16 en 19)

10 maart 2023 om 08:30 • Aangepast 18 maart 2023 om 02:03
nl
De drie overvallers, die donderdag in Rijsbergen werden aangehouden, zijn jongemannen uit Rotterdam. Twee van hen zijn 19 jaar en de jongste is 16 jaar oud. Het drietal zou betrokken zijn geweest bij een gewapende overval in het Belgische Nieuwmoer.
Profielfoto van Cor Bouma
Geschreven door

Na de overval ontstond een achtervolging die vanuit België rond half zes eindigde op de Antwerpseweg in Rijsbergen. De drie verdachten zetten het vervolgens op een lopen, nadat ze met hun wagen op een rotonde op een auto waren geknald. Ook toen de politie waarschuwingsschoten loste, bleven de mannen lopen. Een verdachte, een 19-jarige man uit Rotterdam, kon direct worden aangehouden.

Rijsbergen werd door tientallen agenten afgesloten en bewoners werden opgeroepen om binnen te blijven. Ook controleerden agenten alle verkeer. Een tweede verdachte, een eveneens 19-jarige Rotterdammer, werd iets na halfzeven op de Gommersstraat aangehouden. Daarbij werd hij gebeten door een diensthond.

Kort nadat agenten het dorp hadden verlaten en inwoners weer naar buiten konden werd de derde verdachte, een 16-jarige Rotterdammer, aangehouden op de Kerkakkerstraat. Het drietal zit vast.

Beelden van de vluchtende overvallers:

Agenten bij gecrashte auto van overvallers in Rijsbergen
Agenten bij gecrashte auto van overvallers in Rijsbergen
Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!