Raamsdonksveer in diepe rouw na ongeval waarbij gezin om het leven kwam

11 maart om 14:46 • Aangepast 21 maart om 02:00
nl
Raamsdonksveer rouwt zaterdag na het ongeluk dat vrijdagavond plaatsvond op de A59 bij Sprang-Capelle. Een gezin uit het dorp, bestaande uit een 10-jarig meisje, haar 13-jarige broer en hun 46-jarige vader en moeder, kwam hierbij om het leven. “Het is heel triest.” Ook burgemeester Marian Witte van de gemeente Geertruidenberg, waar Raamsdonksveer onder valt, reageert 'geschokt en verdrietig'.
Profielfoto van Ron Vorstermans
Geschreven door

Een vrouw op straat kan het amper geloven. “Het is verschrikkelijk. Een heel gezin. Die mensen reden in de auto richting Raamsdonksveer, maar ik had niet verwacht dat het een gezin uit het dorp zou zijn. Het is echt heel erg.”

“In je eigen dorp, en dan een heel gezin."

Bij het ongeluk vrijdagavond waren vier auto’s en één vrachtwagen betrokken. De wagen met het gezin vatte vlam. Een 33-jarige automobilist uit Zevenbergschen Hoek die bij het ongeluk betrokken was had vermoedelijk te veel gedronken en drugs gebruikt. Zijn precieze rol wordt onderzocht.

Voor een andere vrouw op straat kwam het nieuws met name dichtbij omdat Raamsdonksveer zo ons-kent-ons is. “In je eigen dorp, en dan een heel gezin. Verschrikkelijk. Ik kan er weinig anders van maken. Ik hoefde niet rond te bellen wie het waren, ik wilde het niet weten.”

“We hebben het er allemaal over, iedereen leeft mee.”

Twee andere vrouwen op straat kennen het gezin. Een van de twee kan haar tranen niet bedwingen. “Ik ben er kapot van. Het is in en in triest.” De andere vrouw vult haar aan. “We hebben het er allemaal over, iedereen leeft mee.”

Burgemeester Marian Witte drukt op de website van de gemeente haar medeleven uit.

“Wij zijn geschokt en verdrietig. We wensen hun naasten, familie, vrienden, collega’s, klasgenoten en iedereen die dit gezin nu plotseling moet missen heel veel sterkte en kracht toe”, besluit ze.

LEES OOK: Vader, moeder en twee kinderen (10 en 13) gedood bij ongeluk op A59

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!