Ruud van Nistelrooij schrok van PSV maar gelooft nog in de titel

12 maart om 20:11 • Aangepast 21 maart om 02:03
nl
Genoeg stof tot nadenken voor PSV. Ondanks de 5-2 overwinning overtuigde het zondagavond niet in de thuiswedstrijd tegen hekkensluiter SC Cambuur. Ook trainer Ruud van Nistelrooij en tweevoudig doelpuntenmaker Anwar El Ghazi schrokken van het spel in de eerste helft. Toch blijft het geloof in de titel aanwezig bij de Eindhovenaren.
Profielfoto van Yannick Wezenbeek
Geschreven door

SC Cambuur had na een halfuur spelen misschien wel op een 3-1 voorsprong moeten staan. Geluk voor PSV was dat Joël Drommel een belangrijke redding verrichtte en het vizier van de aanvallers van de Friezen niet op scherp stond.

“Ik zag geen energie en drang naar voren”, keek Van Nistelrooij terug op de zwakke beginfase. “Het was stilstaand voetbal. We speelden op 80 procent met druk zetten. Dat kan niet.”

"Ik zie dit als een incident."

Het is opmerkelijk te noemen, want het is niet de eerste keer dat PSV zich laat verrassen door een laagvlieger. Het verloor eerder al uitwedstrijden tegen FC Groningen, FC Emmen en SC Cambuur. “Toch zie ik dit als een incident”, zei de trainer na afloop. “Veel van die wedstrijden zijn al een halfjaar geleden. Ik heb er verder ook geen verklaring voor.”

De oud-speler geeft aan dat het een goed moment is om aan te kaarten dat elke wedstrijd 100 procent inzet nodig is om te kunnen winnen. Invaller Anwar El Ghazi sloot zich aan bij die woorden. Dat het moeizaam ging is volgens hem geen probleem. “Natuurlijk wil je goed voetballen, maar als dat niet lukt dan maar lelijk. Kijk naar Feyenoord, zij scoren ook vaak in de laatste minuut en staan bovenaan.”

"Als wij alles winnen dan is de kans groot dat we kampioen worden."

Feyenoord is nog altijd de ploeg waarop PSV jaagt. In Eindhoven hebben ze de hoop op een landstitel nog niet opgegeven. “De uitdaging maakt het juist mooi. We kunnen ons niks meer veroorloven” zei Van Nistelrooij.

El Ghazi was nog wat overtuigender. “Als wij alles winnen dan is de kans groot dat we kampioen worden.”

LEES OOK: PSV komt met de schrik vrij tegen laagvlieger SC Cambuur

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!
Download in de App StoreDownload in de Play Store
Smartphone