Liveblog

112-nieuws: steekpartij in huis Veghel • flinke schade na ongeluk

13 maart 2023 om 22:31 • Aangepast 22 maart 2023 om 02:00
nl
In dit liveblog hielden we je deze maandag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Brabant. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in de provincie.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Liveblog

23.00

Dit liveblog is gesloten

22.26

Flinke schade na ongeluk

Twee automobilisten zijn op elkaar gebotst op de kruising van de Karel de Grotelaan met de Donizettilaan in Eindhoven. Een persoon is in de ambulance nagekeken en hoeft niet naar het ziekenhuis. De weg is richting het centrum afgesloten. De twee auto's zijn flink beschadigd geraakt.

Foto: Dave Hendriks/SQ Vision.
Foto: Dave Hendriks/SQ Vision.
20.49

Zolderbrand in Drunen

In een huis aan de Cederstraat in Drunen is vanavond brand uitgebroken. De brand woedde achter een wandje op de zolder. De brandweer heeft de wand gesloopt en de brand geblust.

Foto: Iwan van Dun/SQ Vision.
Foto: Iwan van Dun/SQ Vision.
20.29

Bewoner gewond na steekpartij

In een huis aan De Ruijterstraat in Veghel is vanavond een steekpartij geweest. De bewoner liep daarbij een lichte verwonding op aan zijn duim. De politie onderzoekt wat er precies in het huis is gebeurd.

Foto: Sander van Gils/SQ Vision.
Foto: Sander van Gils/SQ Vision.
19.15

Dronken en gedrogeerde chauffeurs van de weg gehaald

De verkeerspolitie Oost-Brabant heeft aan het begin van de avond een man van 44 uit Veldhoven van de snelweg A2 gehaald. Een alerte automobiliste zag hem slingerend met een bestelauto in de richting van Den Bosch rijden. De chauffeur had vijf keer de toegestane hoeveelheid drank genuttigd. Hij is zijn rijbewijs kwijt en moet mogelijk een cursus gaan volgen bij het Centraal Bureau voor de uitgifte van Rijvaardigheidsbewijzen (CBR).

Even later liep een man van 33 uit Den Bosch in Eindhoven tegen de lamp. Volgens de politie pleegde hij met zijn auto meerdere verkeersovertredingen, zo was hij 'zwaar onder invloed van GHB' en had hij een ongeldig rijbewijs. Uit een bloedproef moet blijken wat de man precies heeft ingenomen.

19.00

Drukte op A16 blijft

Het blijft druk op de snelweg A16, van Breda naar de Belgische grens. Door een ongeluk op de E19, in België, staat er al enige tijd een file. De lengte valt mee, 5 kilometer, maar de vertraging is nog best groot (bijna 40 minuten).

18.40

Nepwapen ingeleverd na actie

Een student van het Koning Willem I College in Den Bosch heeft vanmiddag aan een medewerker van deze mbo-school een nepwagen gegeven. Mogelijk gaat het om het wapen waarnaar de politie vanmorgen op zoek was. Bij de actie werden een arrestatieteam en een politiehelikopter ingezet. De vestiging van de school aan de Weidonklaan werd hierbij omsingeld.

LEES OOK: Student levert nepvuurwapen in na politieactie op school Den Bosch

18.15

Ongeluk in Deurne

Op de Zeilbergsestraat in Deurne zijn een scooterrijder en een automobilist op elkaar gebotst. De scooterrijder is in en ambulance nagekeken en hoefde niet naar het ziekenhuis.

Foto: Harrie Grijseels/SQ Vision.
Foto: Harrie Grijseels/SQ Vision.
18.08

Relschoppers voetbalwedstrijd herkenbaar in beeld

In het opsporingsprogramma Bureau Brabant werden vanavond opnieuw foto’s getoond van relschoppers die nog worden gezocht na de rellen rond de voetbalwedstrijd FC Den Bosch - TOP Oss, vorig jaar september. Bij die ongeregeldheden raakte onder anderen een steward zwaargewond aan zijn hoofd. Ook werden agenten en ME’ers bekogeld met stenen en fakkels.

Een deel van de relschoppers heeft zich nog altijd niet gemeld. In Bureau Brabant werden vanavond foto’s getoond van negen mannen die buiten het stadion zouden hebben gevochten. Een aantal van hen zou hun riem hebben afgedaan, om daar ME'ers en politiehonden mee te slaan. Hun foto’s zijn ook te zien op de website politie.nl.

17.37

Ongeluk op A16

Verkeer op de A16 bij Breda moet rekening houden met ruim een uur vertraging richting Antwerpen. Bij afrit Rijsbergen is een ongeluk gebeurd. Verkeer wordt aangeraden om te rijden via Bergen op Zoom.

17.32

Gewapende overval Hapert

Een medewerker van een gamehal op een recreatiepark aan de Schouwberg in Hapert is gisteren overvallen. Rond half een 's middags werd de medewerker door iemand bedreigd met een wapen. Hij moest geld afstaan. De dader ging er daarna vandoor. Na onderzoek van de politie zijn een 28-jarige vrouw en een man van 27 man uit Bladel opgepakt. In hun huis vond de politie een groot geldbedrag. Dat is in beslag genomen.

17.27

File na ongeluk A2

Op de A2 is tussen knooppunt Empel en afrit Sint-Michielsgestel een ongeluk gebeurd. Twee rijstroken zijn dicht, wat leidt tot drie kwartier vertraging.

Wachten op privacy instellingen...
17.16

Winkeldief op de vlucht geslagen

In een winkel aan de Molenwieken in Veghel is vanochtend ingebroken. Getuigen zagen iets voor zeven uur een man met spullen uit de winkel rennen. Hij vluchtte naar een parkeerplaats aan de Korte Kerstraat en stapte daar in een grijze Opel Corsa. De politie heeft in de omgeving gezocht, maar de inbreker niet gevonden. De wijkagent vraagt aan mensen die iets hebben gezien om zich te melden.

Wachten op privacy instellingen...
16.37

Bestuurder overleden na ernstig ongeluk Oeffelt

Een automobilist is vanmiddag om het leven gekomen bij een ongeluk op de Hapseweg (N264) in Oeffelt. Dat gebeurde na een botsing met een vrachtwagen. De automobilist kwam onder de vrachtwagen terecht. De weg is in beide richtingen dicht.

Foto: SQ Vision.
Foto: SQ Vision.
15.57

Fietsendieven aangehouden

In Veghel zijn zaterdagavond een 35-jarige man en 39-jarige vrouw aangehouden. Iemand had de politie gemeld dat ze met 'verdacht gedrag' met twee fietsen rondliepen op de Heuvelstraat en Rembrandtlaan. Na onderzoek bleek dat ze de fietsen hadden gestolen uit een huis aan de Paul Rinkstraat. De politie vond later ook nog een derde fiets die hoogstwaarschijnlijk is gestolen.

Wachten op privacy instellingen...
15.53

Scooters gevonden na doorzoekingen

De politie heeft vandaag meerdere huizen in Den Bosch doorzocht en twee verdachten aangehouden. De doorzoekingen waren in het kader van een onderzoek naar bromfietsdiefstallen in Den Bosch. Bij de doorzoekingen werden meerdere scooters gevonden. Ook vonden agenten tientallen onderdelen, zoals motorblokken, windschermen, kappen, buddyseats, helmen en schoenen. Ook werd er een vuurwapen aangetroffen. Twee Bosschenaren van 15 en 18 jaar oud zijn vanochtend aangehouden. De politie sluit meer aanhoudingen niet uit.

Wachten op privacy instellingen...
15.37

Werklift gekanteld

Bij werkzaamheden aan de Oostpolderweg in Oosterhout is een werklift gekanteld. Toen dat gebeurde, zat er nog iemand in de werkbak. Die persoon is er door de brandweer uit geholpen. Hoe het kan dat de lift omviel, is niet duidelijk.

Foto: Marcel van Dorst/SQ Vision.
Foto: Marcel van Dorst/SQ Vision.
15.29

Fransman verstopt veel cash in onderbroek

De Koninklijke Marechaussee heeft vrijdag op de sne;weg A16 bij Breda twee mannen aangehouden voor witwassen. Het gaat om twee Fransen. Toen hun auto werd gecontroleerd, zei de bijrijder dat hij geen geldige identiteitspapieren bij zich had. Toen hij werd gefouilleerd, bleek dat hij een groot geldbedrag in zijn onderbroek had verstopt. De bestuurder gaf toen toe dat hij ook veel cash bij zich had. In totaal ging het om bijna 27.000 euro. De mannen konden niet aangeven hoe ze aan het geld kwamen.

15.03

Grote brand in Tilburg

In een gebouw aan de Dijksterhuisstraat in Tilburg is vanmiddag brand uitgebroken. Omdat er mogelijk nog mensen binnen waren, werden meerdere ambulances en een traumahelikopter opgeroepen. Nadat het vuur onder controle was, kwamen twee mannen en een vrouw zelf het gebouw uitgelopen. Ze zijn door ambulancepersoneel nagekeken.

Foto: Jeroen Stuve/SQ Vision.
Foto: Jeroen Stuve/SQ Vision.
11.51

Man thuis in Lepelstraat overvallen

De 52-jarige bewoner van een huis in Lepelstraat is vrijdagavond door vier mannen overvallen. Daarbij bedreigden ze hem met een mes, zo heeft de politie vandaag bekend gemaakt. Ze had vrijdag al gemeld dat er mogelijk sprake was van een woningoverval. In totaal waren de overvallers zeker een half uur binnen, waarna ze vertrokken met wat contant geld en een bankpas. De politie roept getuigen op zich te melden.

11.46

Straatrovers opgepakt in trein

De politie heeft gisteren aan het begin van de avond twee Tilburgers van 18 en 20 jaar opgepakt op het treinstation in Roosendaal. Ze zouden even daarvoor een 28-jarige man uit Roosendaal hebben overvallen. Ze stalen daarbij zijn telefoon. De man vermoedde dat de twee met de trein wilden vluchten en seinde de machinist in. Die schakelde op zijn beurt de politie in.

De twee mannen werden gevonden in een toilet in de trein. Daar bleek dat ze ook een machete bij zich hadden. Ze zijn opgepakt.

10.49

Politie grijpt in bij illegale scootermeetings

De politie heeft afgelopen zaterdag bij een illegale scootermeeting op een industrieterrein in Dinteloord vijf scooters in beslag genomen en twintig bekeuringen uitgedeeld. Eerder waren er meldingen binnengekomen dat er op het terrein geracet zou gaan worden. De politie stuurde aan het begin van de middag al wat mensen weg die op de meeting waren afgekomen.

Later bleek dat een aantal deelnemers probeerde om in Roosendaal, Zevenbergschen Hoek en Etten-Leur alsnog te racen. Ook daar greep de politie dus in.

10.30

Koning Willem I College omsingeld

Bij het Koning Willem I College in Den Bosch is vanmorgen een politieactie bezig. Het gebouw aan de Weidonklaan is op dit moment omsingeld door agenten met kogelwerende vesten. De politie laat via Twitter weten dat er een 'mogelijk dreigende situatie' is in het gebouw van de mbo-instelling. Wel zou de situatie inmiddels onder controle zijn.

LEES OOK: Situatie in school Den Bosch onder controle, geen dreiging voor leerlingen

10.10

Dode gevonden in water Moergestel

De politie heeft een dode gevonden in het water van de Kloosterdreef in Moergestel. Rond kwart over negen kwam de melding binnen van een persoon te water. De hulpdiensten, waaronder een traumahelikopter, waren snel aanwezig. De politie doet nog onderzoek om een misdrijf uit te sluiten.

08.31

Auto ondersteboven in de greppel

Een vrouw is zondagnacht met haar auto in de greppel beland. Toen agenten bij de plek aankwamen, zagen ze de vrouw in de auto staan. Ze hebben haar bevrijd. Al snel bleek dat de vrouw alcohol had gedronken. Haar rijbewijs is ingenomen en ze moet naar een verplichte cursus van het CBR.

Wachten op privacy instellingen...
07.05

Veel vertraging op A2

Verkeer dat deze ochtend van Den Bosch richting Utrecht wil rijden, moet rekening houden met veel vertraging. Na een ongeluk is bij de Waalbrug bij Zaltbommel de linker rijstrook afgesloten. Dit leidde rond zeven uur tot een veertien kilometer lange file vanaf knooppunt Hintham. Op dat moment waarschuwde de ANWB voor bijna anderhalf uur vertraging.

05.25

Dode man Wijk en Aalburg: geen misdrijf

De man die gisteren dood werd gevonden in een sloot Wijk en Aalburg is niet het slachtoffer geworden van een misdrijf. Dat maakte de politie gisteravond laat bekend. "Het gaat om een noodlottig ongeluk." Politiemensen en medewerkers van de ambulance hadden nog geprobeerd het slachtoffer te reanimeren, maar de hulp kwam te laat.

21.42

Vrouw vermist in Teteringen

Een 21-jarige vrouw is sinds gisteravond vermist in Teteringen. Via Burgernet wordt gevraagd naar haar uit te kijken. Het gaat om een lichtgetinte vrouw met lang donkerbruin krullend haar en blauwe ogen. Ze heeft een klein postuur. En opmerkelijk detail is dat haar voortanden in een V staan. Mensen die een tip hebben, wordt gevraagd 112 te bellen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!