Jeffrey Herlings blij met prima rentree: 'Hier had ik vooraf voor getekend'

13 maart 2023 om 09:45 • Aangepast 21 maart 2023 om 02:00
nl
Motorcrosser Jeffrey Herlings heeft zondag indruk gemaakt bij zijn rentree in de MXGP. Na een jaar zonder wedstrijden vanwege een gebroken hiel eindigde de motorcrosser uit Oploo zondag bij de openingswedstrijd in Argentinië op zijn KTM als tweede, achter de Spaanse winnaar Ruben Fernandez.
Profielfoto van Peter de Bekker
Geschreven door

Voor de wedstrijd zei Herlings dat hij niet meteen voluit wilde gaan en dat de eerste wedstrijden in de MXGP in het teken staan van opbouwen. Maar ondanks zijn voornemen meldde hij zich toch weer met succes vooraan. Hij eindigde in de eerste manche als vierde achter de Spanjaard Jorge Prado. In de tweede manche finishte Herlings als tweede achter Fernandez.

"Elke race ging het beter."

"Hier had ik vooraf voor getekend", zei de tweevoudig wereldkampioen in de belangrijkste motorcrossklasse. Herlings voelde zich per dag beter worden in Argentinië.

"Ik heb zestien maanden niet tegen deze jongens geracet. Deze klasse moet je ook zeker niet onderschatten. Ik heb de afgelopen tijd honderden en duizenden trainingsrondjes gemaakt, maar niks is te vergelijken met een echte wedstrijd. Elke race ging het beter en het is dan zeker niet slecht om als tweede te eindigen. Nu is het vooral belangrijk om in het raceritme te komen."

"We weten dat Jeffrey hiertoe in staat is en meer."

Ook teammanager Tony Cairoli was te spreken over het optreden van Herlings. "Het is mooi dat Jeffrey meteen weer op het podium stond. We weten dat hij hiertoe in staat is en meer. Goed voor hem dat hij zo snel weer terug is op dit niveau."

De tweede wedstrijd van het seizoen staat over twee weken op het programma, in Italië.

LEES OOK: Motorcrosser Jeffrey Herlings tweede bij rentree in Argentinië

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!