Moeder en zus van Bolle Jos vervolgd voor witwassen na vondst dure cadeaus

15 maart 2023 om 09:53 • Aangepast 25 maart 2023 om 02:05
nl
Justitie gaat de moeder (68) en de zus (27) van Jos Leijdekkers, alias Bolle Jos, vervolgen voor witwassen. Bij deze familieleden zijn in januari bij huiszoekingen in Breda, Prinsenbeek en Rotterdam geld en dure cadeaus gevonden. Justitie denkt dat die spullen met crimineel geld zijn betaald.
Profielfoto van Cor Bouma
Geschreven door

Bredanaar Bolle Jos wordt verdacht van grootschalige cocaïnehandel en excessief geweld. De politie zocht in de woningen en een kantoor naar informatie over zijn verblijfplaats.

De politie meldde in januari dat de ouders en een zus van Leijdekkers in augustus en december vorig jaar naar Turkije zijn gereisd en daar waarschijnlijk met hun gezochte zoon en broer contact hebben gehad. Die verblijft vermoedelijk al langere tijd in Turkije.

Bij de doorzoekingen is beslag gelegd op kostbare horloges, sieraden, handtassen en grote contante geldbedragen van tienduizenden euro's en buitenlandse valuta. Bovendien zijn twee valse Duitse paspoorten gevonden. Ook is beslag gelegd op mobiele telefoons, usb-sticks, computers, camera’s en foto’s waarop justitie informatie hoopt te vinden over de verblijfplaats van Leijdekkers.

Ondertussen is de beloning die leidt tot de aanhouding van Bolle Jos verhoogd van 75.000 naar 200.000 euro. Dat werd dinsdagavond bekendgemaakt in Opsporing Verzocht. Bolle Jos wordt gezocht voor de invoer van grote partijen cocaïne via de havens van Rotterdam en Antwerpen en voor het dreigen met en het gebruik van geweld.

Daarnaast vermoedt de politie dat hij betrokken is bij de verdwijning en dood van Naima Jillal. Deze vrouw verdween op 20 oktober 2019 nadat zij in Amsterdam in een auto stapte. In onderschepte cryptoberichten komt naar voren dat Leijdekkers een belangrijke rol heeft bij haar verdwijning. Het vermoeden bestaat dat zij gemarteld is en niet meer leeft.

LEES OOK: 200.000 euro voor gouden tip die naar topcrimineel Bolle Jos leidt

(Foto: Opsporing Verzocht)
(Foto: Opsporing Verzocht)
(Foto: Opsporing Verzocht)
(Foto: Opsporing Verzocht)
(Foto: Opsporing Verzocht)
(Foto: Opsporing Verzocht)

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!