200.000 euro voor gouden tip die naar topcrimineel Bolle Jos leidt

14 maart om 21:02 • Aangepast zaterdag om 02:00
nl
De beloning voor de gouden tip die leidt tot de aanhouding van de gezochte topcrimineel Jos Leijdekkers uit Breda is verhoogd van 75.000 euro naar 200.000 euro. Dat werd dinsdagavond bekendgemaakt in Opsporing Verzocht. Ook waren in het opsporingsprogramma beelden te zien van de luxe waarin Leijdekkers en zijn familie volgens justitie en politie leven.
Profielfoto van Ista van Galen
Geschreven door

Zo waren foto's van een peperduur appartement met zwembad van de familie Leijdekkers in Dubai te zien met op de oprit een Bentley.

De Bentley op de oprit van het appartement van de familie Leijdekkers in Dubai (foto: Opsporing Verzocht).
De Bentley op de oprit van het appartement van de familie Leijdekkers in Dubai (foto: Opsporing Verzocht).

De 31-jarige topcrimineel, ook wel bekend als Bolle Jos, staat op de lijst met de zwaarste criminelen van Europa. Hij staat ook sinds mei 2022 op de Nationale Opsporingslijst als een van de belangrijkste verdachten die gezocht wordt door de Nederlandse opsporingsdiensten.

Bolle Jos wordt beschouwd als een grote speler in de wereldwijde cocaïnehandel. Hij zou partijen van tonnen cocaïne invoeren via onder meer de zeehavens van Antwerpen en Rotterdam. Daarnaast wordt hij verdacht van het op grote schaal witwassen van de criminele opbrengsten van zijn drugshandel. Het zou hierbij volgens justitie gaan om tientallen miljoenen euro’s en honderden kilo’s goud die vermoedelijk met de cocaïnehandel zijn verdiend.

De crimineel wordt ook verdacht van betrokkenheid bij de verdwijning en dood van Naima Jillal. De vrouw verdween in 2019 nadat zij in Amsterdam in een auto stapte.

Af en toe in Nederland?
Bolle Jos verblijft vermoedelijk al langere tijd in Turkije. Voor de gouden tip die leidt tot zijn verblijfplaats en aanhouding is vorig jaar een beloning van 75.000 euro uitgeloofd. Die beloning is nu dus verhoogd naar 200.000 euro.

Politie en justitie sluiten niet uit dat de crimineel zo nu en dan in Nederland is, zo bleek dinsdag ook in de uitzending van Opsporing Verzocht.

Kijk hier het item over Bolle Jos in Opsporing Verzocht terug:

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.