23 zwaar verwaarloosde katten uit vervuild huis gehaald

15 maart om 12:20 • Aangepast zaterdag om 02:05
nl
In een vervuild huis in de gemeente Cranendonck zijn vorige week donderdag 23 verwaarloosde katten gevonden. De politie en Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming hebben de dieren naar een opvang gebracht.
Profielfoto van Collin Beijk
Geschreven door

De katten van het populaire ras Maine Coons zaten in hun eigen ontlasting, zo bleek tijdens een controle. Hun vacht was vervilt en tandvlees was ontstoken. De eengezinswoning waarin de 23 katten zaten, was ernstig vervuild, zo meldt de inspectiedienst. Er hing ook een penetrante ammoniaklucht die waarschijnlijk werd veroorzaakt door alle ontlasting van de katten.

De inspectiedienst heeft de katten in meegenomen en ondergebracht op een geheime plek. Alle kosten voor het transport, onderdak en (medische) verzorging worden verhaald op de eigenares.

Terugkeer
De vrouw heeft een paar weken de tijd om haar dieren terug te vragen. Alleen dat gaat niet zomaar. Pas als de katten weer helemaal gezond zijn, alle kosten zijn betaald en haar huis weer op orde is, krijgt ze de dieren mogelijk terug. Mocht dat allemaal niet gebeuren, dan zoekt de opvang een nieuwe plek voor de katten.

In de gemeente Cranendonck liggen onder meer Budel, Maarheeze en Soerendonk. Waar de katten zijn gevonden is niet bekendgemaakt.

Verwaarloosde kat in Cranendonck (foto: Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming).
Verwaarloosde kat in Cranendonck (foto: Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming).

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!
Download in de App StoreDownload in de Play Store
Smartphone