Video

Verlies CDA veel groter dan verwacht: ‘Dit is heel heftig’

15 maart 2023 om 22:43 • Aangepast 25 maart 2023 om 02:03
nl
“Ik had hem niet zo sterk zien aankomen. We wisten dat we zouden gaan verliezen, maar dit is echt heel groot.” Dat zegt CDA-lijsttrekker Erik Ronnes in reactie op de exitpoll, waar de partij in de Provinciale Staten teruggaat van negen naar drie zetels.
Profielfoto van Chris Bakker
Geschreven door

“Ik weet niet of de exitpoll nog aangepast gaat worden dat er nog wat verschuiving in zit, maar dit is heftig”, zegt een aangeslagen Ronnes.

Totale sfeer in samenleving
Op de vraag of er stemmen van het CDA naar de BBB zijn gegaan, zegt Ronnes: “Ik denk wel veel. Ik denk dat het met een totale sfeer te maken heeft hoe de samenleving op dit moment tegen de overheid kijkt. Je ziet dat ze vanuit alle hoeken op BBB stemmen. Vandaar dat ze zo’n goed resultaat neerzetten.”

Als gedeputeerde is Ronnes bezig met het stikstofdossier. Ronnes denkt niet dat hij iets heeft laten liggen in dat dossier. “Ik geloof niet dat dit met stikstof te maken heeft. De samenleving is veel breder en dit sentiment leeft breder.”

Samenwerking
Ronnes sluit samenwerking met BBB niet uit. “We sluiten in principe geen samenwerking uit, behalve met Forum voor Democratie. En ik zie ons ook niet gauw samenwerken met de PVV.”

LEES OOK:

Verkiezingsuitslagen: BBB grote winnaar in Brabant • CDA stort in

Bekijk hier de uitslagen van de Provinciale Statenverkiezingen

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!