Video

Zo verloor een vrachtwagen 10 ton slachtafval op de A67, weg weer open

16 maart 2023 om 20:49 • Aangepast 25 maart 2023 om 02:02
nl
De enorme lading slachtafval die donderdagmiddag op de A67 belandde, is uit de bovenkant van een vrachtwagen geschoten. Dat gebeurde nadat de vrachtwagen vol in de remmen moest en op een andere vrachtwagen botste. Op dashcambeelden is te zien hoe kilo's ingewanden uit de wagen schieten.
Profielfoto van Ista van Galen
Geschreven door

Zo'n tien ton ingewanden ligt verspreid over de rijbaan van de A67 bij Geldrop. Het ging mis rond kwart voor vijf. De vrachtwagen moest hard remmen en botste op een andere vrachtwagen. Door de klap schoot een flinke lading slachtafval uit de bovenkant van de oplegger.

De ingewanden kwamen op voorbijrijdende auto's terecht. Ook op die van Jeroen Hendriksen. Hij reed naast de vrachtwagen toen het afval eruit vloog. "Ik dacht eerst dat het stenen waren, want ik zag alleen iets roods", herinnert Jeroen zich. "Maar toen kwam er van alles op mijn auto terecht. Toen ik mijn ruitenwissers aanzette, zag ik dat ging om bloed en stukken dier."

"Het was wel even goor."

Jeroen stopte op de vluchtstrook om te kijken hoe erg de schade was. "Het was echt heel vies om te zien. Allemaal stukken dier plakten aan mijn auto." Jeroen moest ergens zijn, dus hij reed maar weer door. Na een tijdje begon het enorm te stinken in zijn auto. "Het werd steeds erger. Ik ben net dus maar naar de wasstraat gereden. Daar heb ik verteld wat er is gebeurd."

Inmiddels heeft Jeroen weer een schone auto en is hij van de schrik bekomen. "Mijn auto rijdt nog, dus er is verder ook niks aan de hand. Maar het was wel even goor."

De weg bleef donderdag tot diep in de nacht dicht tussen Asten en knooppunt Leenderheide. De weg moest flink gereinigd en hersteld worden.

De opruimwerkzaamheden zijn in volle gang (foto: Rijkswaterstaat).
De opruimwerkzaamheden zijn in volle gang (foto: Rijkswaterstaat).

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!