Liveblog

112-nieuws: mogelijk schietpartij Roosendaal • trucker vast na ongeluk

21 maart 2023 om 00:12 • Aangepast 18 april 2023 om 01:18
nl
In dit liveblog houden we je deze maandag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Brabant. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in de provincie.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Dit liveblog is gesloten

Liveblog

23.00

Schoten gehoord in Roosendaal

De politie is vanavond met verschillende wagens naar de Kalsdonksestraat gereden nadat tegen elf uur was gemeld dat er zou zijn geschoten. Diverse buurtbewoners zouden knallen hebben gehoord. De politie heeft een tijdje een deel van het gebied tussen de Griendweg en de Kalsdonksestraat afgesloten voor onderzoek.

Agenten op zoek naar sporen (foto: Christian Traets/SQ Vision Mediaprodukties).
Agenten op zoek naar sporen (foto: Christian Traets/SQ Vision Mediaprodukties).
Een deel van de omgeving werd afgezet (foto: Christian Traets/SQ Vision Mediaprodukties).
Een deel van de omgeving werd afgezet (foto: Christian Traets/SQ Vision Mediaprodukties).
22.35

Vermiste vrouw (89) nog niet gevonden

De 89-jarige Carla die sinds kwart voor zeven vanavond in Breda wordt vermist, is nog niet gevonden. Dat blijkt uit een zojuist verspreid Burgernetbericht. De vrouw is dementerend. De politie noemt haar vermissing urgent.

22.05

Trucker uit Roosendaal vast na dodelijk ongeluk

Een man van 37 uit Roosendaal is vanmiddag aangehouden voor onderzoek na een dodelijk ongeluk in het Zeeuwse Grijpskerke. Hij was de bestuurder van een vrachtwagen die op de Hondegemsweg frontaal in botsing kwam met een personenauto. Hierbij kwam een man van 39 uit het Zeeuwse Veere om het leven. Bij de inwoner van Roosendaal werd na een positieve speekseltest een bloedtest afgenomen.

Zijn vrachtauto, die geladen was met zand, kwam op de rijbaan voor tegemoetkomend verkeer terecht doordat hij moest uitwijken voor een stilstaande vrachtwagen. Daar botste zijn truck op de personenauto. Beide voertuigen belandden in een sloot.

21.55

Arrestaties voor poging straatroof

In Tilburg zijn in de Burgemeester Brokxlaan twee mannen aangehouden. Een politiewoordvoerder laat weten dat het gaat om verdachten van een poging straatroof. Er is volgens hem nog veel onduidelijk over wat er precies is gebeurd. Meer informatie kon hij op dit moment dan ook nog niet geven.

Volgens onze 112-correspondent rijden er veel politiewagens in de buurt rond. Rond kwart over negen werd er een overval gemeld in de buurt van de Willem II Passage, maar dat blijkt volgens de politie een poging straatroof te zijn.

Foto: Toby de Kort / SQ Vision.
Foto: Toby de Kort / SQ Vision.

Foto: Toby de Kort / SQ Vision.
Foto: Toby de Kort / SQ Vision.
21.15

Vrouw (89) vermist in Breda

Sinds kwart voor zeven vanavond wordt de 89-jarige Carla uit Breda vermist. De vrouw is dementerend en is voor het laatst gezien in de omgeving van de Lovensedijkstraat.

19.00

Natte voeten op bouwplaats

Op een bouwplaats in Lith is vanmiddag een waterleiding gesprongen. De brandweer moest eraan te pas komen om het water op een verantwoorde manier af te voeren naar een sloot aan de andere kant van de weg. De melding van de wateroverlast aan de Valkappel kwam rond zes uur bij de brandweer binnen. Vermoedelijk is een toevoerleiding naar een van de huizen die bijna klaar lijken voor oplevering gesprongen.

Foto: Gabor Heeres / SQ Vision.
Foto: Gabor Heeres / SQ Vision.
16.10

Stel slachtoffer van jonge straatrovers

Een man en een vrouw zijn gisteravond in Breda het slachtoffer geworden van twee jonge straatrovers. Het stel gaf onder bedreiging van een mes hun telefoons af. Een en ander gebeurde toen de twee op weg waren naar hun huis aan de Wilgenbroek. Twee jongens op de fiets benaderden hen. Het stel liep door, maar even verderop bedreigde een van de jongens hen met een mes, zo meldt de politie.

De twee jongens zijn er met de telefoons van het stel vandoor gegaan. Het gaat volgens de politie om jongens van een vijftien of zestien jaar. Agenten hebben in de omgeving van de Wilgenbroek vergeefs naar de tieners gezocht.

15.45

Man gewond na val door dak

Een man is vanmiddag in Baarle-Nassau gewond geraakt toen hij bij werkzaamheden op een boerderij door het dak van de koeienstal viel. Het ongeluk gebeurde iets na tweeën aan de Bredaseweg. Diverse hulpdiensten kwamen naar de plek van het ongeluk, waaronder een traumahelikopter. Het slachtoffer is met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis gebracht.

Foto: Jeroen Stuve / SQ Vision
Foto: Jeroen Stuve / SQ Vision
14.36

Auto botst tegen boom in Oeffelt

Een automobilist is tegen een boom gebotst langs de Hapseweg in Oeffelt. De automobilist raakte gewond en is in een ambulance naar een ziekenhuis gebracht. De man reed van Haps richting Oeffelt en veranderde volgens getuigen ineens van rijbaan. Hij raakte daarbij twee bomen waarna hij tegen een derde boom tot stilstand kwam.

De bestuurder van de auto is in een ambulance naar een ziekenhuis gebracht (foto: SK-Media).
De bestuurder van de auto is in een ambulance naar een ziekenhuis gebracht (foto: SK-Media).
De auto raakte bij de botsing in Oeffelt zwaar beschadigd (foto: SK-Media).
De auto raakte bij de botsing in Oeffelt zwaar beschadigd (foto: SK-Media).
14.00

Twintiger heeft vier zakken cannabis in auto liggen

Een 20-jarige Bredanaar heeft een werkstraf van 150 uur gekregen van een Belgische rechter. Ook moet hij een boete van 2000 euro betalen. De Belgische politie controleerde de automobilist vorig jaar op de parkeerplaats van een Decathlon-vestiging in Turnhout, schrijft VRT Nieuws. Een sterke geur leidde de agenten naar vier zakken met cannabis die in de auto lagen. Op elk van de zakken stond de naam van een gemeente. De twintiger vertelde dat hij de drugs moest vervoeren.

14.57

Problemen op het spoor

Tussen Dordrecht en Roosendaal reden vanmiddag een tijdlang minder treinen vanwege een sein- en overwegstoring. Sinds drie uur zijn de problemen verleden tijd. De NS vreesde in eerste instantie dat de problemen niet voor vier uur 's middags zouden zijn opgelost.

12.10

Drugsuithaler aangehouden

De douane heeft vanochtend in de Rotterdamse haven een 'drugsuithaler' uit Tilburg aangehouden. De 27-jarige man werd rond zeven uur op het haventerrein betrapt, samen met een 24-jarige man uit Rotterdam. De verdachten zijn overgedragen aan de recherche.

Wachten op privacy instellingen...
11.23

Brand in Breda

Uit een gebouw aan de Industriekade in Breda kwam vanochtend veel rook. De brandweer is met een hoogwerker aanwezig en is met een ladder op het dak geklommen. Hoe de brand is ontstaan, is niet duidelijk.

De brandweer bestrijdt de brand in Breda (foto: Perry Roovers/Q Vision).
De brandweer bestrijdt de brand in Breda (foto: Perry Roovers/Q Vision).
11.22

Gedumpte vaten Hank opgeruimd

Een gespecialiseerd bedrijf heeft aan de Jannezandweg en de Nathalsweg in Hank de gedumpte vaten, die vanochtend werden gevonden, opgeruimd. Naar alle waarschijnlijkheid gaat het om drugsafval, afkomstig uit een drugslab. Tijdens het opruimen was de omgeving ruim afgezet. De politie is een onderzoek gestart naar de dumpingen.

11.02

Kapotte vrachtwagen op A4

De rechter rijstrook van de A4 van Antwerpen naar Rotterdam was vanochtend enige tijd afgesloten door een kapotte vrachtwagen bij Bergen op Zoom-Zuid. De afsluiting leidde rond elf uur vanochtend tot drie kilometer file vanaf knooppunt Markiezaat, goed voor tien minuten vertraging. Rond halftwaalf waren de problemen verleden tijd.

10.49

Hardrijdende jongen (16) is nieuwe scooter na anderhalf uur kwijt

Een 16-jarige snorfietser in Berghem heeft al snel zijn nieuwe scooter moeten afstaan aan de politie. Anderhalf uur nadat de snorfiets op zijn naam stond, zagen agenten hem op de rijbaan rijden in plaats van het fietspad. Hij reed daar met een snelheid van 50 kilometer per uur. Eenmaal in het politiebureau bleek de scooter zelfs een snelheid van 78 kilometer per uur te kunnen halen. Daarvoor kreeg hij een bekeuring, net als voor het ontbreken van een keuring. Daarnaast was de verzekering niet op orde.

10.30

Brand in huis in Cuijk

Op het dak van een huis aan het Kleefkruid in Cuijk woedde vanochtend brand. De brandweer schaalde op naar een middelgrote brand. Het vuur is vermoedelijk ontstaan tijdens werkzaamheden aan een dakkapel en woedde onder de dakpannen. De bewoners waren thuis toen de brand uitbrak. Ze konden op tijd naar buiten en zijn niet gewond geraakt.

Foto: Saskia Kusters/SQ Vision.
Foto: Saskia Kusters/SQ Vision.
09.49

Verdachten mishandeling melden zich

Twee 17-jarige jongens uit Zevenbergen hebben zich woensdag via hun advocaat bij de politie gemeld voor het mishandelen van twee mannen aan de Zuidhaven in Zevenbergen. Die mishandeling vond 9 juli vorig jaar plaats.

LEES OOK: Tieners melden zich na mishandeling duo

08.54

Fietsende meisjes aangereden

Twee fietsende meisjes zijn vanochtend rond acht uur zwaargewond geraakt nadat ze op de kruising van de Heikantlaan met de Mascagnistraat in Tilburg tijdens het oversteken werden aangereden door twee auto's. Vanwege de ernst van de situatie kwamen drie ambulances en een traumahelikopter naar de plaats van de aanrijding. De meisjes zijn met spoed in ambulances naar een ziekenhuis gebracht.

LEES OOK: Overstekende meisjes zwaargewond na aanrijding

Hoe het mis kon gaan in de Heikantlaan in Tilburg wordt onderzocht (foto: Jack Brekelmans/SQ Vision).
Hoe het mis kon gaan in de Heikantlaan in Tilburg wordt onderzocht (foto: Jack Brekelmans/SQ Vision).
08.45

Vaten gedumpt in Hank

Aan de Jannezandweg in Hank zijn op twee locaties vaten met drugsafval gedumpt. Ook langs de Nathalsweg werd vanochtend een grote dumping van 35 vaten ontdekt. De politie heeft de omgeving afgesloten. Een gespecialiseerd bedrijf is opgeroepen om de vaten op te ruimen.

Tientallen vaten zijn gedumpt bij Hank (foto: Jeroen Stuve/SQ Vision).
Tientallen vaten zijn gedumpt bij Hank (foto: Jeroen Stuve/SQ Vision).
08.16

Ongeluk op A58

Verkeer op de A58 van Breda richting Eindhoven moest deze ochtend rekening houden met een uur vertraging voor Oirschot. Daar gebeurde rond halfacht een ongeluk. De linker rijstrook werd daar afgesloten. Dit leidde rond acht uur tot een zes kilometer lange file vanaf Tilburg Centrum-Oost. Rond halfnegen werd de afgesloten rijstrook weer vrijgegeven.

Wachten op privacy instellingen...
07.47

Ongeluk met vrachtwagen bij Boxtel

Een vrachtwagen is vanochtend in de sloot beland langs de A2 van Den Bosch richting Eindhoven, bij de afrit Boxtel-Noord. De chauffeur was achter het stuur onwel geworden en is naar een ziekenhuis gebracht. De verwachting is dat het uren zal duren om de vrachtwagen - die door een hek schoot - uit de sloot te halen. De afrit blijft tot die tijd dicht. Verkeer moet rekening houden met vertraging.

De vrachtwagen belandde bij Boxtel in de berm (foto: Bart Meesters).
De vrachtwagen belandde bij Boxtel in de berm (foto: Bart Meesters).
07.40

File door kapotte vrachtwagen op A58

Op de A58 van Bergen op Zoom naar Breda stond vanochtend een vrachtwagen met pech. De rechter rijstrook bij Heerle werd daarom afgesloten. Het verkeer moest rekening houden met een vertraging van een halfuur. Rond kwart voor acht 's ochtends stond er tien kilometer file vanaf knooppunt Markiezaat.

Wachten op privacy instellingen...
02.30

Autobrand slaat over op garagebox

Aan de Van der Aastraat in Boxtel brak afgelopen nacht rond halfdrie brand uit in een geparkeerde auto. Het vuur sloeg over op een garagebox. Brandweerlieden voorkwamen grotere schade door op tijd verschillende gasflessen uit de garagebox te halen. Bij de brand kwam veel rook vrij en dat trok veel bekijks. De oorzaak van de brand is onduidelijk, maar brandstichting wordt niet uitgesloten.

Foto: Sander van Gils/SQ Vision
Foto: Sander van Gils/SQ Vision
Foto: Sander van Gils/SQ Vision
Foto: Sander van Gils/SQ Vision
01.00

Auto verwoest door brand

Op de 2e Hogedijk in Helmond is afgelopen nacht een auto door brand verwoest. Toen de brandweer bij de brand aankwam, was de auto al niet meer te redden. De oorzaak van de brand is onduidelijk.

Foto: Harrie Grijseels/SQ Vision
Foto: Harrie Grijseels/SQ Vision
Foto: Harrie Grijseels/SQ Vision
Foto: Harrie Grijseels/SQ Vision
21.11

Auto botst tegen boom, mogelijk drank in spel

Een automobilist is gisteravond aan de Meijelseweg in Heusden tegen een boom gebotst. Een gewonde man zat op de stoel van de bijrijder, hij is met een ambulance naar een ziekenhuis gebracht. De politie onderzoekt of er nog een tweede persoon in de auto zat. Volgens een 112-correspondent was er vermoedelijk drank in het spel.

Foto: Harrie Grijseels / SQ Vision
Foto: Harrie Grijseels / SQ Vision

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!