Liveblog

112-nieuws: voetgangster komt om het leven • chauffeur zoek na autobrand

21 maart om 14:15 • Aangepast 30 maart om 02:03
nl
In dit liveblog houden we je deze dinsdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Brabant. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in de provincie.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Dit liveblog is gesloten.

Liveblog

21.05

Chauffeur moet op snelweg uitwijken voor dier

Een vrouw die op de A59 bij Raamsdonk reed, moest rond half negen uitwijken voor een overstekend dier. Ze raakte van de snelweg, vloog over een sloot en kwam met haar auto op de kop terecht in een weiland. Het slachtoffer kon zelf uit haar voertuig komen. Ze bleef ongedeerd maar is uit voorzorg door ambulancepersoneel onderzocht.

Foto: Marcel van Dorst /  SQ Vision.
Foto: Marcel van Dorst / SQ Vision.
Foto: Marcel van Dorst /  SQ Vision.
Foto: Marcel van Dorst / SQ Vision.
Foto: Marcel van Dorst /  SQ Vision.
Foto: Marcel van Dorst / SQ Vision.
20.24

Vrouw (25) overleden nadat ze wordt aangereden door auto

Een 25-jarige vrouw uit Den Bosch is rond kwart voor acht om het leven gekomen in Sprang-Capelle nadat ze werd aangereden door een auto. Het ongeluk gebeurde in de Koesteeg waar het slachtoffer liep, aldus de politie. Hulpdiensten rukten massaal uit. Ook een traumahelikopter met een medisch team kwam op de melding af maar de eerste hulp was vergeefs. De voetgangster overleed op de plaats van de aanrijding.

Foto: Iwan van Dun / SQ Vision.
Foto: Iwan van Dun / SQ Vision.
18.16

Chauffeur verdwijnt nadat auto in brand vliegt

Een chauffeur is kort na vijf uur verdwenen nadat de auto waarin hij zat in brand vloog. Dat gebeurde op de afrit Tilburg Noord van de Midden-Brabantweg. De politie is op zoek naar de bestuurder. De auto raakte desondanks zwaar beschadigd en moest door een takelbedrijf worden afgevoerd. De brand veroorzaakte een file op de Midden-Brabantweg in de richting van Tilburg.

Foto: Jack Brekelmans / SQ Vision.
Foto: Jack Brekelmans / SQ Vision.
Foto: Jack Brekelmans / SQ Vision.
Foto: Jack Brekelmans / SQ Vision.
17.56

Schoorsteenbrand in Budel

In een woning aan de Hein Smeetsstraat in Budel-Schoot is kort voor vier uur een schoorsteen in brand gevlogen. De brandweer van Budel kwam met een tankautospuit en kreeg ondersteuning van de brandweer uit Weert met een ladderwagen. Brandweerlieden boorden een gat in de kap van de schoorsteen om bij het vuur te komen en de vlammen te doven.

Foto: WdG / SQ Vision.
Foto: WdG / SQ Vision.
17.34

Twee verdachten opgepakt voor carjacking in Eindhoven

Een 26-jarige man uit Eindhoven en een 24-jarige man uit Berlicum zijn in alle vroegte van hun bed gelicht door de politie. Ze worden verdacht van een poging tot carjacking. Het duo wilde op zaterdag 4 maart een man beroven van zijn auto en geld. Het slachtoffer werd door de daders geslagen en bedreigd met een vuurwapen en een mes. Het slachtoffer wist bij een tankstation te ontsnappen.

17.08

Controle recreatiepark Mierlo

Medewerkers van de gemeente, Veiligheidsregio Brabant-Zuidoost, Omgevingsdienst ZuidoostBrabant, Enexis, Senzer en de politie hebben tijdens een controle op een recreatiepark in Mierlo drie overtredingen geconstateerd op het gebied van milieu. Er was sprake van onjuiste opslag van gasflessen met propaan, lege olievaten en een opslagtank met ontvetter. Ook zijn er vermoedens van permanente bewoning wat niet is toegestaan en signalen van uitkeringsfraude.

15.24

Ongeval met twee vrachtwagens zorgt voor file

Een ongeval met twee vrachtwagens zorgde vanaf half vier op de A27 voor een urenlange file. Beide chauffeurs bleven ongedeerd. Na het ongeval werd de rechterrijstrook afgesloten voor bergingswerk. In de richting vanuit Gorinchem richting Breda stond het verkeer vast over een lengte van 12 kilometer. De vertraging tussen afslag Werkendam (23) en het knooppunt Hooipolder liep op tot drie kwartier.

Foto: Marcel van Dorst / Eye4images
Foto: Marcel van Dorst / Eye4images
Foto: Marcel van Dorst / Eye4images
Foto: Marcel van Dorst / Eye4images
14.07

Bestuurster botst tegen boom en raakt gewond

De bestuurster van een auto is vanmiddag gewond geraakt bij een ongeluk op de Savendonksestraat in Boxtel. Iets voor twee uur botste ze met haar auto tegen een boom. Omstanders die het zagen gebeuren, schoten te hulp. De vrouw is uiteindelijk met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De weg was korte tijd dicht. De auto wordt weggesleept.

Foto: Sander van Gils/SQ Vision.
Foto: Sander van Gils/SQ Vision.
13.49

Man vermist in Eindhoven

Een 41-jarige man wordt gezocht in Eindhoven. "Niet zelf benaderen", meldt Burgernet bij het signalement van de man.

Wachten op privacy instellingen...
13.45

Getuigen van diefstal gezocht

De politie is op zoek naar getuigen en mensen met dashcambeelden van een diefstal in Asten op 4 maart. Hierbij is waarschijnlijk een grijze Volvo betrokken. Deze auto heeft 's avonds tussen tien voor zeven en acht uur door Asten gereden.

Wachten op privacy instellingen...
13.39

Mishandeling in Uden

In Uden is iemand mishandeld en daarbij gewond geraakt. Dat gebeurde zondagnacht rond tien voor half drie op de Efferen. De dader is daarna op een elektrische step via de Lauwere naar de Mellesingel gevlucht. De politie vraagt mensen die iets hebben gezien zich te melden.

13.09

Geen treinen Den Bosch-Boxtel

Door schade aan het spoor, rijden er tijdelijk geen treinen tussen Den Bosch en Boxtel. De NS dacht aanvakelijk dat de problemen tegen de avond voorbij zouden zijn. Later bleek dat de schade is veroorzaakt door dassen die er een burcht hebben gebouwd. Omdat het om een beschermde diersoort gaat, moet spoorbeheerder Prorail eerst een ontheffing krijgen voor de herstelwerkzaamheden. Er rijden zeker tot en met maandag geen treinen op het traject.

11.56

Twee mannen opgepakt voor schietpartij klaarlichte dag

Twee mannen (35 en 19) uit Roosendaal en Sint Willebrord zijn vanochtend aangehouden in verband met de schietpartij aan de Philipslaan in Roosendaal. De schietpartij was op vrijdagmiddag 3 maart. De mannen worden ervan verdacht dat ze bij de schietpartij betrokken waren. Een 19-jarige man raakte daarbij gewond.

LEES OOK: Wildwestschietpartij op klaarlichte dag in Roosendaal: twee mannen opgepakt

11.10

Jongen (9) vermist in Helmond

In Helmond werd een 9-jarige jongen vermist. Hij was voor het laatst gezien op het Twentehof. Rond half een werd de jongen gevonden, meldt Burgernet.

10.36

Twee mannen verdacht van poging tot straatroof

Twee mannen zijn maandagavond opgepakt op de Burgemeester Brokxlaan in Tilburg. Ze bedreigden een man en zijn vrienden, eisten geld en wilden de rugzak van het slachtoffer afpakken. De vrienden van het slachtoffer konden wegrennen en belden de politie. Daarna sloegen de twee verdachten op de vlucht.

De politie ging in de wijk op zoek naar de twee verdachten. Een oplettende voorbijganger, die de vele politieauto's zag staan, zag twee dat er twee mannen in de wijk aan kwamen rennen en hield ze tegen. De drie raakten met elkaar in gevecht, maar twee agenten sprongen snel bij en hielden de twee verdachten aan. Het gaat om twee mannen zonder bekende woon- of verblijfplaats van 24 en 36 jaar oud. Ze bleken twee messen bij zich te hebben.

Foto: Toby de Kort / SQ Vision.
Foto: Toby de Kort / SQ Vision.
10.30

Jongen (17) verzet zich tegen aanhouding

Een 17-jarige jongen is maandagavond aangehouden op de Hogebergdreef in Putte. Hij werd rond kwart over zeven gecontroleerd, omdat een agent vermoedde dat hij drugs bij zich had. De jongen ontkende dat en deed zijn jas open om te laten zien dat hij niks bij zich had. De agent zag iets verdachts en vroeg de jongen mee te lopen naar de politieauto.

Toen de agent handboeien bij hem om wilde doen, rukte de jongen zich los en rende hij weg. De twee raakten uiteindelijk in een gevecht, waarbij de agent gewond raakte. Na gebruik van zijn stroomstootwapen kon de agent de jongen aanhouden. De agent heeft zich in het ziekenhuis laten behandelen aan zijn verwondingen.

09.31

Veel drugs in woning gevonden

In Roosendaal is de 41-jarige bewoner van een huis aan de Bandeliersberg aangehouden. In zijn huis bleken honderden grammen drugs te liggen. Zo werd hier onder meer 194 gram 'pink cocaïne' gevonden.

LEES OOK: Drugsapotheek gevonden in huis in Roosendaal

09.23

Bestuurder aangehouden voor vier overtredingen

De politie heeft in Veghel een bestuurder aangehouden voor vier overtredingen. Zo reed de bestuurder met valse kentekenplaten en was de bestuurder onder invloed van amfetamine. De politie kwam er daarna achter dat de verdachte ook geen geldig rijbewijs had. Toen agenten de auto controleerden, vonden ze ook nog eens een flinke hoeveelheid harddrugs. De auto is in beslag genomen en de bestuurder is aangehouden.

08.39

Vrachtwagen met klapband

Langs de A50 bij Son en Breugel staat een vrachtwagen met pech. Dit zou leiden tot een kijkersfile in de andere richting, vanaf Sint-Oedenrode.

Wachten op privacy instellingen...
08.24

Ongeluk op A2 bij Vught

Op de A2 van Eindhoven naar Den Bosch is een ongeluk gebeurd. De rechterrijstrook was daarom dicht tussen Boxtel en Vught. Verkeer moest rekening houden met ruim twintig minuten vertraging. De weg is rond negen uur weer vrijgegeven.

Wachten op privacy instellingen...
08.22

Helmdieven actief

In Bergen op Zoom worden de laatste tijd veel helmen gestolen. Dat merkt de politie op. "Weest hier alert op en berg je helm goed op of neem hem mee."

Wachten op privacy instellingen...
07.45

Voetganger op spoor

De politie heeft afgelopen nacht om kwart voor twee een voetganger van het spoor gehaald in Heeze-Leende. "Waarom? Hij had de trein gemist", schrijft de politie. "Gelukkig had hij al verband om zijn hoofd."

07.10

Vermiste vrouw in Breda is terecht

De 89-jarige vrouw die sinds gisteravond kwart voor zeven was vermist, is weer terecht. De vrouw is afgelopen nacht in goede gezondheid aangetroffen. Dat laat de politie dinsdagochtend weten.

23.00

Schoten gehoord in Roosendaal

De politie is gisteravond met verschillende wagens naar de Kalsdonksestraat gereden nadat tegen elf uur was gemeld dat er zou zijn geschoten. Diverse buurtbewoners zouden knallen hebben gehoord. De politie heeft een tijdje een deel van het gebied tussen de Griendweg en de Kalsdonksestraat afgesloten voor onderzoek.

De politie meldt na onderzoek dat er geen sprake was van een schietpartij. Het ging om de knallende uitlaat van een auto.

Wachten op privacy instellingen...
De politie doet sporenonderzoek na de melding van een schietpartij in Roosendaal (foto: Christian Traets/SQ Vision Mediaprodukties).
De politie doet sporenonderzoek na de melding van een schietpartij in Roosendaal (foto: Christian Traets/SQ Vision Mediaprodukties).
22.35

Update: Vermiste vrouw (89) is terecht

De 89-jarige vrouw die sinds kwart voor zeven gisteravond in Breda wordt vermist, is inmiddels terecht. Dat blijkt uit een Burgernetbericht.

22.05

Trucker uit Roosendaal vast na dodelijk ongeluk

Een man van 37 uit Roosendaal is gistermiddag aangehouden voor onderzoek na een dodelijk ongeluk in het Zeeuwse Grijpskerke. Hij was de bestuurder van een vrachtwagen die op de Hondegemsweg frontaal in botsing kwam met een personenauto. Hierbij kwam een man van 39 uit het Zeeuwse Veere om het leven. Bij de inwoner van Roosendaal werd na een positieve speekseltest een bloedtest afgenomen.

Zijn vrachtauto, die geladen was met zand, kwam op de rijbaan voor tegemoetkomend verkeer terecht doordat hij moest uitwijken voor een stilstaande vrachtwagen. Daar botste zijn truck op de personenauto. Beide voertuigen belandden in een sloot.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!