Man is nepbankmedewerkers te slim af en lokt ze in de val

22 maart om 20:25 • Aangepast 1 april om 02:00
nl
Drie mannen dachten woensdag een man uit Rucphen geld af te troggelen door zich voor te doen als bankmedewerkers. Het beoogde slachtoffer vertrouwde het zaakje niet, belde de politie en was de oplichters daarmee te slim af. De drie Eindhovenaren werden op heterdaad betrapt en opgepakt.
Profielfoto van Joris van Duin
Geschreven door

De man uit Rucphen kreeg deze woensdag aan het einde van de middag een telefoontje van iemand die zich voorstelde als bankmedewerker. De oplichter hing een opmerkelijk verhaal op over een cyberaanval en zwart geld. Hij vroeg de man geld over te maken. Ook zou hij iemand langs sturen om de pinpas van het slachtoffer op te halen.

De wat oudere man stemde daar telefonisch mee in. Maar wat de oplichters niet wisten, was dat hun slachtoffer meteen 112 belde. Agenten reden daarna naar Rucphen.

Pinpassen en contant geld
Na een uur wachten, zagen agenten daadwerkelijk iemand naar het huis van de man in de Van der Zijpedreef lopen. Nadat de bewoner zijn pinpas afgaf, werd de 18-jarige verdachte in zijn kraag gegrepen door de agenten. Om de hoek stond een auto geparkeerd met daarin twee mannen. Zij hadden de ander afgezet en zaten op hem te wachten. Ook deze twee (18 en 19) werden aangehouden.

Tijdens het doorzoeken van de auto vonden agenten veel contant geld en meerdere bankpassen. Het lijkt er dus sterk op dat zij meerdere mensen hebben opgelicht. De aangehouden mannen komen alle drie uit Eindhoven.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.