Liveblog

112-nieuws: man opgepakt na achtervolging • Fietser zwaargewond

23 maart om 06:10 • Aangepast 1 april om 02:02
In dit liveblog houden we je deze donderdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Brabant. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in de provincie.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Liveblog

21.45

Gezochte man aangehouden na wilde politie-achtervolging

In Den Bosch heeft een Rapid Response Team van de politie een man aangehouden na een wilde achtervolging. Die begon rond zeven uur in de avond in Limburg. In de Kempenlandstraat in Den Bosch konden agenten de wagen van de man klemrijden. De chauffeur kon lopend ontkomen. Hij verschanste zich in een nabijgelegen huis maar werd al snel in de kraag gevat. De aangehouden man werd gezocht. Waarvoor wilde de politiewoordvoerder niet zeggen.

LEES OOK: Wilde politieachtervolging eindigt in Den Bosch, man opgepakt

Foto: Bart Meesters
Foto: Bart Meesters
20.55

Scooterrijder gewond na aanrijding met auto

Een scooterrijder is gewond geraakt na een aanrijding in Budel met een auto. Het ongeluk gebeurde rond kwart over zeven vanavond op de Jan van Schoonvorststraat. Het slachtoffer botste bij de T-splitsing met de Burgemeester van Poppelstraat tegen een personenauto. De bestuurder van de auto bleef ongedeerd. De scooterrijder is per ambulance naar het St. Jans Gasthuis in Weert gebracht.

Foto: WdG / SQ Vision
Foto: WdG / SQ Vision
Foto: WdG / SQ Vision
Foto: WdG / SQ Vision
20.38

Blokken amfetaminepasta gevonden in woning

In een woning aan de Molenakker in Berkel-Enschot heeft de politie donderdagmorgen vier blokken met amfetaminepasta gevonden. Ook stond er een doos met hennepstekken. De 31-jarige bewoner en een 24-jarige man die ook in de woning was, zijn aangehouden.

Foto: politie
Foto: politie
Foto: politie
Foto: politie
19.45

Fietser zwaargewond na aanrijding in Eersel

Bij een aanrijding op de Postelseweg in Eersel is een fietser zwaargewond geraakt. De man werd even voor zes uur in de avond bij het verkeerslicht aangereden door een auto die naar Duizel reed.

De toestand van het slachtoffer was kritiek. Daarom stopte de ambulance onderweg naar het ziekenhuis in Tilburg, naast de snelweg in Oirschot. Daar kon een arts van een traumahelikopter de patiënt behandelen.

Foto: Rico Vogels / SQ Vision
Foto: Rico Vogels / SQ Vision
Foto: Rico Vogels / SQ Vision
Foto: Rico Vogels / SQ Vision
18.28

Onderzoek naar verdachte vaten in Eindhoven

De politie onderzoekt vijf grote IBC-vaten (Intermediate Bulk Container) die zijn gedumpt op een parkeerplaats aan de Rapenlandstraat in Eindhoven. De vaten van 1000 liter zijn bijna allemaal leeg. Ze staan op een industrieterreintje midden in de stad. De brandweer heeft metingen uitgevoerd. Of de vaten drugsafval bevatten, kan de politie nog niet zeggen.

Foto: SQ Vision
Foto: SQ Vision
Foto: SQ Vision
Foto: SQ Vision
17.50

Chauffeur is brandweer te snel af bij autobrand in Boxtel

Een automobilist is de brandweer te snel af geweest toen zijn voertuig vlam vatte. Rond 17.50 uur vloog zijn auto in brand kort voor rotonde De Goor op de Keulsebaan in Boxtel. Terwijl de brandweer uitrukte, wist de automobilist de vlammen te doven met slootwater. Ook een poederblusser van een passant werd ingezet. Hoewel het vuur uit was, heeft de brandweer het voertuig uit voorzorg nog met een warmtebeeldcamera gecontroleerd.

16.40

Rijstroken A2 tijdleijk dicht bij Eindhoven

Op de A2 richting Den Bosch is tussen knooppunt De Hogt en knooppunt Batadorp rond kwart over vier een ongeval gebeurd. Er gingen twee rijstroken dicht. De vertraging liep op tot meer dan een uur. Het verkeer werd over de vluchtstrook geleid.

Rijkswaterstaat gaf automobilisten het advies om over de N2 naar het noorden te rijden. Rond half zes waren de problemen voorbij.

Foto: Rijkswaterstaat
Foto: Rijkswaterstaat
15.58

Vier auto's betrokken bij kop-staartbotsing in Borkel

Op een rotonde van de N69 bij Borkel, bij Valkenswaard, zijn vanmiddag rond half vier vier auto's tegen elkaar gebotst. Niemand raakte gewond. Enkele voertuigen moesten worden getakeld. Er ontstond een file in beide richtingen. De vertraging voor het verkeer liep op tot ruim een kwartier.

Foto: Rico Vogels / SQ Vision
Foto: Rico Vogels / SQ Vision
Foto: Rico Vogels / SQ Vision
Foto: Rico Vogels / SQ Vision
13.12

Man opgepakt voor stelen autokatalysator

Op de Schouwburgring in Tilburg is afgelopen nacht een 32-jarige Roemeense man aangehouden die een katalysator van een auto wilde stelen. Dat meldt de politie. Een getuige zag de man rond drie uur ’s nachts onder een auto liggen. De politie was snel ter plaatse om de man te arresteren.

12.00

Brand in huis

Aan de Wilhelminalaan in Etten-Leur heeft zojuist een korte brand gewoed in een huis naast een restaurant. Het vuur was snel onder controle. De oorzaak is nog onbekend. Spullen die in brand hebben gestaan, zoals een wasmachine en een droger, zijn buiten achter het huis geplaatst.

Foto: SQ Vision
Foto: SQ Vision
09.54

Scooterrijder gewond na botsing

Op de kruising van de Vorsterdijk met de Bakertdreef in Nuenen is zojuist een scooter op een auto gebotst. De scooterrijder raakte daarbij gewond en is met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Omstanders schoten hem te hulp en belden 112. Ze bleven bij hem tot de ambulance en politie aanwezig was. De bestuurster van de auto kwam met de schrik vrij.

Foto: SQ Vision.
Foto: SQ Vision.
01.20

Auto vliegt in brand tijdens het rijden

Een auto is tijdens het rijden in brand gevlogen op de Piuslaan in Eindhoven. De Belgische automobilist is niet gewond geraakt. De auto is volledig verwoest en zal door een berger afgevoerd worden. Tijdens bluswerkzaamheden werden er enkele rijstroken tijdelijk afgesloten, waardoor het verkeer even stil kwam te staan.

Hoe de auto tijdens het rijden in brand kon vliegen, is niet bekend.

Foto: Dave Hendriks / SQ Vision
Foto: Dave Hendriks / SQ Vision
Foto: Dave Hendriks / SQ Vision
Foto: Dave Hendriks / SQ Vision
00.00

Spullen van graven in Boxtel gestolen

Op begraafplaats Munsel in Boxtel zijn de afgelopen dagen van twee graven ornamenten gestolen. Een van de gedupeerden, een vrouw van wie haar zoontje op het kerkhof is begraven, reageert op Facebook: 'Heel erg verdrietig'. Ook burgemeester Ronald van Meygaarden heeft er zijn afschuw over uitgesproken.

Een graf van het kerkhof in Boxtel (foto: Facebook).
Een graf van het kerkhof in Boxtel (foto: Facebook).
22.40

Bestelbusje raakt twee bomen

Op de Gaasjesweg in Dongen is gisteravond een bestelbusje uit de bocht gevlogen. De bestuurder kon door onbekende oorzaak zijn wagen niet op de weg houden en raakte twee bomen. Er raakte niemand gewond. De weg was enige tijd afgesloten voor het verkeer.

Het bestelbusje dat van de weg raakte (foto: Jeroen Stuve/SQ Vision Mediaprodukties).
Het bestelbusje dat van de weg raakte (foto: Jeroen Stuve/SQ Vision Mediaprodukties).

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!