Bryan Vreijsen gaat eten bij de koning en hem ook wat vragen

24 maart om 21:01 • Aangepast 29 maart om 02:00
nl
Koning Willem-Alexander zit eind eind april tien jaar op de troon. En dat wil onze vorst vieren met zijn 'onderdanen'. "De afgelopen tien jaar heb ik heel veel mensen ontmoet die zich inzetten voor andere mensen", zegt hij in het inmiddels bekende filmpje. Samen met Maxima nodigt hij mensen voor een lunch uit die in de ogen van anderen een tien verdienen. Zoals Bryan Vreijsen uit Tilburg. Hij is de drijvende kracht achter de Stichting Brabant Maatjes.
Profielfoto van Corné Verschuren
Geschreven door

Bryan zat donderdag te werken toen hij door iemand van het Koninklijk Huis werd gebeld. "Of ik 26 april bij de lunch wilde zijn? Dat was wel even schrikken. De medewerker vertelde dat veel mensen mij genomineerd hadden voor de lunch. Ik had wel zo'n idee wat de reden van de uitnodiging zou kunnen zijn", vertelt hij in het tv-programma Brabant Vandaag.

De Tilburger is namelijk de drijvende kracht achter de Stichting Brabantse Maatjes. De stichting zet zich in voor eenzame jongeren. "Ik ben zelf ook een aantal jaren eenzaam geweest en heb toen een stichting opgericht." Via Facebook zet Bryan veel activiteiten op voor eenzame jongeren.

"Misschien kan ik de koning nog een aantal vragen stellen?"

"We zijn flink gegroeid. De facebookpagina telt nu zo'n 1350 leden. De activiteiten zitten snel vol en er is veel vraag naar nieuwe bezigheden", vertelt Bryan vol trots. "Er zijn veel vriendschappen ontstaan. Sommigen vieren samen kerst, normaal gesproken hadden die alleen thuis gezeten."

Van eenzaam thuiszitten tot een lunch bij de koning en koningin. Dat is een hele stap. Wat verwacht Bryan van de lunch? "Ik wil lekker kletsen met iedereen. Misschien kan ik de koning nog een aantal vragen stellen of iets vertellen over mijn stichting."

Wat hoopt Bryan eigenlijk dat het koninklijk paar hem zal voorschotelen. "Een lekkere lunch met pistoletjes vlees of hagelslag", zegt Bryan bescheiden. "Koninginnesoep misschien?", oppert presentator Coen Theuwis. "Dat zou wel in het thema passen", luidt het antwoord van Bryan.

LEES OOK: Bryan heeft met Brabantse Maatjes eenzaamheid afgeschud: 'Ik haatte kerst'

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!
Download in de App StoreDownload in de Play Store
Smartphone