Vast in het vliegtuig door klimaatprotest: 'Wel even balen'

25 maart 2023 om 13:24 • Aangepast 4 april 2023 om 02:02
nl
Door het klimaatprotest op Eindhoven Airport mochten passagiers zaterdag de vliegtuigen enige tijd niet in of uit. Zo zaten Sarella en Louis vast in het vliegtuig. Dat verliep rustig, maar leuk was het niet, vertellen ze.
Profielfoto van Carlijn Kösters
Geschreven door

"Iedereen baalde hier wel even van", vertelt Sarella van den Hoof uit Tilburg. Ze kwam net terug van een reisje naar Porto. "We kregen weinig informatie. Er kwamen mensen om ons op te halen, maar wanneer wisten we niet precies."

Hetzelfde gold voor Louis Kanters, die terugvloog vanuit Sevilla. "Het vliegtuig zat helemaal vol, ook met kleine kinderen", vertelt hij. "We mochten er niet uit omdat een stel idioten door de hekken brak. Maar in het vliegtuig werd goed voor ons gezorgd."

Uur wachttijd
Sarella en Louis kwamen met hun vliegtuig allebei in een wachtrij van vliegtuigen terecht. Eén voor één mochten de inzittende passagiers er uiteindelijk met een trapje uit. "We mochten via de gewone uitgang", vertelt Sarella nog. "Eigenlijk hadden we verder geen hinder van de actie."

De vakantievierders zaten uiteindelijk een uur langer in het vliegtuig te wachten. Nu is het wachten op de koffers begonnen. Ook daar komt het in- en uitladen weer langzaam op gang, nadat het stillag vanwege het protest.

LEES OOK:

Klimaatactivisten op Eindhoven Airport, meerdere vluchten geannuleerd

Stefanie en dochter (7) demonstreren bij Eindhoven Airport: 'Familie-uitje'

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!