Video

Zo zet Theo Maassen een meisje van 3 en haar moeder uit de zaal

27 maart 2023 om 08:49 • Aangepast 5 april 2023 om 02:02
nl
Op TikTok is te zien hoe cabaretier Theo Maassen vrijdagavond een 3-jarig meisje en haar moeder uit de zaal zette tijdens een show in Antwerpen. Ook op andere sociale media zijn beelden opgedoken.
Profielfoto van Peter de Bekker
Geschreven door

"Ik hoop dat ik te maken heb met iemand met enorme groeistoornissen", reageert Maassen na de ontdekking van de peuter in het publiek in het Arenberg Theater.

De cabaretier pakt het heel vriendelijk aan. "Ik zal zorgen dat jullie je geld terug krijgen, maar ik ga echt niet spelen met zo'n klein kindje in de zaal."

Yvonne Scherphof en haar man uit Den Bosch waren bij de voorstelling. "Ik had hem al een paar keer aangetikt. Hoor ik dat nou goed, vroeg ik hem. Ik hoor een kind!"

Ook de cabaretier viel het geschater en gegrinnik van het kleine meisje op. Met zijn hand boven zijn ogen tuurde hij vervolgens de zaal in. "Zo heb ik nog nooit iemand horen lachen", zegt de cabaretier. Hij had toen nét een grove grap gemaakt over zijn ouders.

"Ik weet niet wat een babysit hier kost?"

"Je bent 3 jaar oud?", reageert Maassen geschokt. "Dan wil ik jullie eigenlijk echt vragen de zaal te verlaten." Dat deden ze, met de moeder een beetje gebogen over het jonge meisje.

Maassen was even van zijn stuk gebracht, maar gebruikte het voorval om zijn show nog wat kracht bij te zetten. "We grapten altijd wel dat Belgen dom zijn, maar ik begin nu toch wel te denken dat het echt zo is. Ik weet niet wat een babysit hier kost?"

"Als een komediant zijn werk niet geschikt vindt voor jonge kinderen, is dat zijn keuze."

Het theater betreurt het voorval tijdens de voorstelling, liet een woordvoerder zaterdag weten aan Omroep Brabant. "Voor zowel Theo Maassen als het kind, als de ouders."

Volgens de woordvoerder ligt de verantwoordelijkheid voor de leeftijdsgrens bij zo'n voorstelling bij de cabaretier zelf. "Als een komediant zijn werk niet geschikt vindt voor jonge kinderen, is dat zijn artistieke keuze."

LEES OOK: Waarom je een peuter niet bij een show van Theo Maassen kan weigeren

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.