Bende gepakt na tientallen woninginbraken en autodiefstallen

29 maart 2023 om 16:36 • Aangepast 7 april 2023 om 02:00
nl
De politie heeft vier mannen aangehouden, die verantwoordelijk zouden zijn voor zeker 35 woninginbraken en autodiefstallen. Ze waren vooral actief in het midden en westen van Brabant.
Profielfoto van Sven de Laet
Geschreven door

De afgelopen maanden werden die regio's geplaagd door een reeks inbraken en diefstallen. Het was onder meer raak in Bavel, Bergen op Zoom, Breda, Dorst, Etten-Leur, Gilze, Halsteren, Oosterhout, Roosendaal, Waalwijk en op meerdere plekken in Zeeland.

Het onderzoek begon afgelopen najaar al en heeft bijna een half jaar geduurd. Nu denkt de politie genoeg bewijs te hebben om in ieder geval een deel van de bende aan te houden.

Op 9 maart werden al drie mannen uit Bergen op Zoom (30), Roosendaal (18) en het Zeeuwse Goes (32) aangehouden. Een paar dagen later, op 12 maart, volgde er nog een vierde: een 25-jarige man uit Bergen op Zoom. De politie verwacht dat er mogelijk nog meer arrestaties volgen.

Toyota's
De mannen pleegden eerst vooral woninginbraken, maar begin dit jaar verlegden ze hun focus naar auto's. Vooral Toyota's van het type RAV4 waren het doelwit.

Dat leidde uiteindelijk ook tot de arrestaties. Toen de mannen op 9 maart zo'n auto probeerden te stelen, konden ze worden aangehouden in Ulvenhout en Breda. Inmiddels zijn de huizen van de vier doorzocht. Daar werden ook gestolen spullen gevonden.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!