'Noordbrabants Museum betaalde oud-directeur uit potje voor kunst'

31 maart 2023 om 06:40 • Aangepast 13 april 2023 om 02:03
nl
Directeur Charles de Mooij nam vorig jaar afscheid van Het Noordbrabants Museum in Den Bosch, maar hij blijkt te zijn aangebleven als adviseur. En hij zou voor die rol worden betaald uit een potje dat onder meer bedoeld is voor de aankoop van kunst, zo schrijft de Volkskrant vrijdag. In 2021 werd 750 duizend euro uit dat fonds gehaald, zonder dat erbij werd vermeld waar het aan besteed zou worden.
Profielfoto van ANP
Geschreven door
ANP

Na zijn vertrek als directeur, blijkt De Mooij nog drie jaar als adviseur aan het museum verbonden te blijven. In die rol krijgt hij nier zoveel salaris als toen hij nog directeur was, maar hij bouwt wel pensioen op. Het geld voor die regeling met De Mooij zou uit een fonds zijn gehaald dat onder meer bedoeld is voor de aankoop van kunst, zo heeft de krant uitgezocht. Er werd 750 duizend euro uit het potje gehaald, zonder dat ergens vermeld werd waar dat geld voor bedoeld was.

Het museum in Den Bosch is nu op de vingers getikt vanwege die regeling. De provincie en de gemeente Den Bosch geven het museum subsidie en zij accepteerden niet dat er geld voor de oud-directeur uit het potje voor de aankoop van kunst is gehaald.

Het museum moet nu voor het bedrag van de regeling de algemene reserve, ofwel het eigen vermogen, aanspreken.

LEES OOK: Boegbeeld Charles de Mooij stopt na 36 jaar bij het Noordbrabants Museum

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!