Terence uit Tilburg verborg zichzelf jarenlang, maar nu niet meer

1 april 2023 om 10:30 • Aangepast 13 april 2023 om 02:05
nl
Terence heeft vitiligo. Een aandoening waarbij pigmentcellen afsterven waardoor de huid wit wordt. Naar schatting ongeveer een kwart miljoen mensen in Nederland heeft daar op de een of andere manier last van. Ook Michael Jackson had vitiligo. Reden waarom Terence altijd een bijzondere band voelde met de megaster. Hij voelde zich als 8-jarige opeens heel alleen toen Michael Jackson in 2009 overleed en hij schaamde zich voor zijn gezicht.
Profielfoto van Arjo Kraak
Geschreven door

Maar daar besloot hij op zijn 18e mee te stoppen. Hij wilde zichzelf niet meer verbergen. En toen hij op een dag wat langer op het station in Tilburg was omdat hij de trein had gemist, werd hij door een fotograaf gescout. Hij twijfelde geen moment. Het modellenwerk heeft hem al veel gebracht. Gemiddeld is hij zo'n drie keer per maand in het buitenland voor een een fotoshoot. Voor de camera voelt hij zich helemaalt thuis. "Ik kan me goed uiten op een foto", zegt hij, "laten zien wie ik ben".

Verder in KRAAK
Jaap Korteweg richtte ooit de ' Vegetarische Slager' op. Nu is hij bezig met kaas maken. Van gras, zonder dat er een koe aan te pas komt. Hoe ver is hij daarmee?

En Mohammed Chahim is 'slechts' één van 705 leden van het Europees Parlement. Zie dan maar eens op te vallen. Maar deze Helmonder lukt het. Hij draait echt aan de knoppen als het gaat om het Europese klimaatbeleid.

KRAAK wordt elke zondagmiddag om twaalf uur live uitgezonden en daarna herhaald. Het programma is ook online terug te kijken.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!