Olivier Boscagli is terug bij PSV na zwaar jaar: 'Het was emotioneel'

2 april 2023 om 09:00 • Aangepast 13 april 2023 om 02:03
nl
De terugkeer van Olivier Boscagli in de basis gaf de zege van PSV op NEC nog meer glans. Een jaar nadat hij een zware knieblessure opliep stond Boscagli weer in de basis en scoorde hij ook. De Fransman noemde het na afloop emotioneel.
Profielfoto van Yannick Wezenbeek
Geschreven door

Na zijn goal zakte Olivier Boscagli met tranen in zijn ogen naar de grond. “Dat had ik niet verwacht. Maar het was een emotioneel moment. Ik dacht terug aan mijn traject en dat deed iets met mij.”

Het revalidatietraject was erg zwaar. Een onschuldig incident leidde tot bijna een jaar afwezigheid. “Ik heb zitten huilen omdat ik niet kon lopen. Dat zijn dan zware momenten. Gelukkig kan ik nu naar de toekomst kijken. Ik ben blij dat ik er weer ben.”

"Het doet dan pijn dat je het team niet kan helpen"

De toekomst is onder andere aanstaande dinsdag wanneer de halve finale van de beker op het programma staat. Kan Boscagli dan weer spelen? “Dat weet ik nog niet. Dat zal ik met de fysio gaan bespreken. Daar praten we vanaf morgen over.”

Toekijken vanaf de zijkant was zwaar voor de Fransman, zeker ook omdat hij een PSV zag dat kwakkelde. “Het doet dan pijn dat je het team niet kan helpen. Hopelijk kan ik nu met mijn ervaring wat toevoegen en zorgen dat we het seizoen goed afsluiten.”

"Ik heb mijn zoon voor een langere periode zien groeien"

Al met al zag de verdediger ook een positieve kant aan zijn blessure. “Ik heb mijn zoon voor een langere periode zien groeien. De eerste acht maanden dat hij er was, was ik veel weg met de club. Nu heb ik veel tijd met het gezin kunnen besteden. Dat was fijn.”

Lees ook: PSV is voor rust al klaar met NEC op emotionele avond

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!